Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Θετική η έκβαση της “μάχης για τη φέτα”»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάληξη της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Καναδά και τη θετική για τα ελληνικά συμφέροντα επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει ως προς την ονομασία των λευκών τυριών Καναδά με την επωνυμία «φέτα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το τελικό αποτέλεσμα που επετεύχθη για τη φέτα στην εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, συνιστά αναμφίβολα θετική εξέλιξη που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος και διασφαλίζει περισσότερο τα συμφέροντα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Και σε αυτή την περίπτωση, το ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη “μάχη της φέτας” επήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρενέβη προσωπικά προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των ενεργειών της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη.

Για ακόμη μια φορά, διαψεύδονται όσοι με περισσή ευκολία προτρέχουν να προδικάσουν αρνητικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες παραγωγούς, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη από την αύξηση της αγωνίας τους.

Επαναλαμβάνουμε με αφορμή και την περίπτωση της φέτας ότι, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, ικανά να κερδίζουν τόσο την εσωτερική όσο και τις αγορές τρίτων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.