Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Διαβάζω, διαβάζεις, διαβάζει, διαβάζουμε παρέα στη λέσχη ανάγνωσης της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Tην πρώτη της συνάντηση μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού πραγματοποίησε η λέσχη ανάγνωσης της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στο καφέ Ερωδιός. Η λέσχη διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της και συνεχίζει με την ίδια όρεξη για διάβασμα, συζήτηση και πρωτίστως επικοινωνία. Με αφορμή ένα βιβλίο που έχει αποφασιστεί από κοινού, τα μέλη συναντιούνται συνήθως μια φορά το μήνα και ανταλλάσουν απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα που μπορεί να προσφέρει η ανάγνωση. Η λέσχη είναι ουσιαστικά μία παρέα με κοινό παρονομαστή τη φιλαναγνωσία, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών αναφορικά με βιβλία και συγγραφείς. Μια καλή ευκαιρία να συναντιούνται άνθρωποι, να επικοινωνούν, να ταξιδεύουν μέσα από τις σελίδες. 

Μία ακόμα πτυχή της προσφοράς και του εκπαιδευτικού- κοινωνικού ρόλου που διαδραματίζει η δημόσια βιβλιοθήκη. Συντονίστρια και ψυχή της ομάδας η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Βάσω Μανιουρά, που είναι και η μοναδική υπάλληλος, αφού παρά τις υποσχέσεις για την απόσπαση διοικητικού προσωπικού δε φαίνεται μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση με συνέπεια τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Επόμενη συνάντηση την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στον “Ερωδιό”. Η λέσχη διαβάζει τον “Τελευταίο πειρασμό” του Καζαντζάκη και επιλέγει ελεύθερα ένα βιβλίο του Θουκυδίδη.

Η λέσχη ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους του βιβλίου. Προσεγγίζει όλα τα λογοτεχνικά είδη και τους συγγραφείς. Όσοι θέλουν να γίνουν μέλη στην ομάδα δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τη βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 23410 76338. Να σημειωθεί ότι στην πόλη μας υπάρχει εκτός από τη λέσχη ανάγνωσης της βιβλιοθήκης και η λέσχη της πολιτιστικής εταιρίας εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.