Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμη η Μελέτη Σκοπιμότητας Εφαρμογής Μηχανισμού Έκπτωσης στην τιμή των καυσίμων στο νομό Κιλκίς

Τη Μελέτη Σκοπιμότητας Εφαρμογής Μηχανισμού Έκπτωσης στην τιμή των καυσίμων στο νομό μας, την οποία παρήγγειλε το Επιμελητήριο Κιλκίς, παρουσίασε η εταιρεία LEVER Α.Ε. που την εκπονεί, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.
Μια περίπου εβδομάδα πριν την ολοκλήρωσή της, τα στοιχεία της μελέτης αποδεικνύουν ότι αν εφαρμοστεί ένας μηχανισμός εκπτώσεων στο νομό μας, που αφορούν τη τιμή των καυσίμων, τότε το ελληνικό δημόσιο θα κερδίσει τουλάχιστον 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η Μελέτη στηρίχθηκε σ` αναλυτικά δεδομένα που πάρθηκαν από πρατήρια, τελωνεία, Γευγελή κα, από τα οποία προκύπτει τεράστια μείωση του τζίρου των πρατηρίων του νομού μας, έτσι που οι μελετητές να υπογραμμίζουν ότι μ` αυτούς τους ρυθμούς ενδέχεται να κλείσουν τα περισσότερα σε βάθος τριετίας!

Συγκεκριμένα, η πτώση της κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη φτάνει στο 36% και στο πετρέλαιο κίνησης στο 38%, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 61%. Για να αναστραφεί αυτό το φαινόμενο, η μελέτη προτείνει την εφαρμογή συστήματος εκπτώσεων για τους κατοίκους του νομού μας, το οποίο θα μειώσει τις τιμές από 20 έως 40 λεπτά περίπου ανά λίτρο, ανάλογα με το καύσιμο.

Το γεγονός εκτιμάται ότι θα εξαλείψει το φαινόμενο της προμήθειας καυσίμων από γειτονικές περιοχές της FYROM, στην οποία οδηγούνται καθημερινά χίλια οχήματα, κατά μέσο όρο, για την προμήθεια καυσίμων.

Ανάλογο σύστημα εφαρμόζεται στη βορειοανατολική Ιταλία, που συνορεύει με Αυστρία και Σλοβενία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θεαματικά ευνοϊκά αποτελέσματα για τους πολίτες και το ιταλικό κράτος.

Όπως είπε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, τ` αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν αναλυτικά στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς, το τριήμερο 22 – 24 Νοεμβρίου. Μάλιστα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε στη Συνέλευση να παραβρεθεί κι ο πρωθυπουργός, καθώς και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Εισηγούμενος άλλα θέματα, ο κ. Τονικίδης μεταξύ άλλων:

· Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι ο θεσμός θα υλοποιηθεί στη πρωτεύουσα του νομού και του χρόνου.

· Ενημέρωσε το Σώμα ότι η ΚΕΕΕ θα καταθέσει σύντομα πρόταση για τα θέματα της ΑΕΠΙ, η οποία «θα είναι δύσκολο ν` αμφισβητηθεί».

· Αναφέρθηκε στην τιμητική διάκριση που θα τύχουν οι εκπρόσωποι της Κρήτης στη Γ. Συνέλευση της ΚΕΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς, μ` αφορμή τον γιορτασμό των 100 χρόνων απ` την απελευθέρωση της περιοχής μας, προκειμένου έτσι να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων Κρητών στη Μάχη του Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.