Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μέτρα προφύλαξης από την ευλογιά

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι:
Η ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι μια πολύ σοβαρή νόσος με μεγάλη μεταδοτικότητα και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων (κοκκινίλες, σπυράκια, έκκριμα και οζίδια, στην επιφάνεια του θώρακα και της κοιλιάς, στις μασχάλες και κάτω από την ουρά, καθώς και στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα) ή/και επιδείνωση της γενικής κατάστασης υγείας τους. Αν παρατηρήσεις κάτι από τα παραπάνω, επικοινώνησε άμεσα, με το Κτηνιατρικό Κέντρο της περιοχής σου και ενημέρωσε τον υπεύθυνο κτηνίατρο.

Προληπτικά μέτρα:

1. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην εκτροφή σε άτομα που δεν έχουν δουλειά σ’ αυτήν, παρά μόνο στο προσωπικό που εργάζεται εκεί και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

2. Τοποθετείται λεκάνη απολύμανσης με εγκεκριμένο απολυμαντικό στην είσοδο και έξοδο της εκμετάλλευσης

3. Αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ζώων.

4. Δεν επιτρέπεται σε οχήματα, και ειδικά σε αυτά που μεταφέρουν ζώα, να εισέρχονται στην εκμετάλλευση.

5. Οι ζωοτροφές να ξεφορτώνονται είτε στην είσοδο της εκμετάλλευσης είτε σε χώρο μακριά από το χώρο ενσταυλισμού.

6. Αποφεύγεται η επαφή των κοπαδιών μεταξύ τους και κυρίως η ανταλλαγή αρσενικών ζώων για ζευγάρωμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μετάδοση του ιού της Ευλογιάς είναι άμεση.

7. Απαιτείται από το όχημα-βυτίο παραλαβής γάλακτος, να απολυμαίνεται υποχρεωτικά κατά την είσοδο και έξοδό του από την κάθε εκτροφή, με ψεκαστήρα, τον οποίο είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει μαζί του, στα δρομολόγια που εκτελεί.

Η συνεργασία σας για την προστασία του ζωικού πληθυσμού της περιοχής και της χώρας είναι ζωτικής σημασίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νόσο επικοινωνήστε άμεσα με τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.