Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κατανομή 4 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση 3.261 στρεμμάτων αμπελώνων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2013/2014».
Στο πλαίσιο του «Προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018», με την παρούσα Απόφαση κατανέμονται για το οικονομικό έτος 2014 σε 43 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας 3.963.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.261,87 στρέμματα.

Η κατανομή των κονδυλίων έγινε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των αμπελουργικών ζωνών της χώρας δίνοντας έμφαση σε ζώνες παραγωγής οίνων ΠΟΠ-ΠΓΕ αλλά και σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μικρά νησιά Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αμπελοοινικό τομέα που μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Επιδοτούμε την αναδιάρθρωση των αμπελώνων. Δίνουμε τη δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να βάλουν πιο εμπορικές ποικιλίες, να αναβαθμίσουν περαιτέρω ποιοτικά την παραγωγή τους και να εφαρμόσουν σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης των αμπελώνων.

Στο πλαίσιο αυτό της περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελοοινικού δυναμικού της χώρας κατανείμαμε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ για το 2014. Θέλουμε μια πιο ισχυρή αμπελουργική βάση πάνω στη οποία η ελληνική οινοποιία θα αναπτυχθεί με όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.