Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/09/2012 η 95η πανηγυρική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης Πατήρ Δωρόθεος, ακολούθησε η επετειακή ομιλία από εκπρόσωπο της ενώσεως συμμάχων πολεμιστών.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης Χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι των συμμαχικών δυνάμεων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των συμμαχικών χωρών.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Υποδιοικητής Β.Σ.Σ. Υποστράτηγος Γεωργίου Πέτρος, ο Διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος, ο Διοιηκητής της 33ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Καραμανέας Πέτρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κιλκίς κ. Λιάπης Αντώνιος, εκπρόσωπος της Ναυτικής Διοίκησης Β. Ελλάδος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ο Ύπατος Πρόεδρος των Ενώσεων Συμμάχων Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώπου 1916-1918 κ. Γεώργιος Τσαλουχίδης, αντιπροσωπεία εφέδρων Αξιωματικών, απόγονοι Μακεδονομάχων, αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Παιονίας και αντιπροσωπεία σχολείων του Πολυκάστρου.

Τη Σερβία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νέγκοβαν Στάγκοβιτς, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Μίλαν Τόρμπιτσα, τον Πρέσβη κ. Σίνιτσα Πάβιτσ και τον στρατιωτικό ακόλουθο Αντισυνταγματάρχη Κ. Ντούσαν Μιχαΐλοβιτς. Η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Πλοίαρχο κ. Κριστώφ Ζιρόντ. Η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Συνταγματάρχη Λουίτζι Λουνιτζιάνι. Η Μ. Βρετανία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Συνταγματάρχη Τόνυ Μόρφετ. Τελος, η Ρωσία εκπροσωπήθηκε από τον Υποπρόξενο κ. Μπόρις Μισάνοφ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.