Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Απαξιώνεται και αποδυναμώνεται η Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Υπογράφει η Βάσω Μανιουρά
Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
"Σύμφωνα με την έκδοση της αρ. πρωτ 119738/ΙΖ/30-8-2013 απόφαση του Τμήματος Προσωπικού της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες για το σχολικό έτος 2013-2014», δεν αποσπάται κανένας εκπαιδευτικός στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
Με την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε, η Βιβλιοθήκη Κιλκίς είναι η μόνη από τις 40 Βιβλιοθήκες της χώρας, στις οποίες κατατέθηκαν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών, που δεν εγκρίθηκε καμία απόσπαση.

Καθώς στη Βιβλιοθήκη εργάζεται ένας υπάλληλος, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την μείωση του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-15:00

Σε περίπτωση άδειας ή ασθένειας της υπαλλήλου, η Βιβλιοθήκη θα παραμένει κλειστή.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας."

1 σχόλιο:

  1. Είναι και αυτός ένας τρόπος να απαλλαγείς από το "πρόβλημα" της βιβλιοθήκης... Την αφήνεις να απαξιωθεί συστηματικά στα μάτια του κόσμου και μετά λες και το "αφού δεν την χρησιμοποιεί κανένας, τι την θέλετε τη βιβλιοθήκη;" και καθάρισες.

    Το ωράριο λειτουργίας όπως διαμορφώνεται πλέον είναι εντελώς αποτρεπτικό για όσους θέλουν να την επισκεφτούν και ειδικά για τους μαθητές και τους εργαζόμενους. Για όλους αυτούς τα απογεύματα της Τετάρτης που ήταν ανοικτή η βιβλιοθήκη ήταν μία λύση. Και αντί να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας και στα πρωινά του Σαββάτου (όπως θα έπρεπε) χάθηκε και αυτή η διέξοδος.

    Ευθύνη δεν έχει όμως μόνο η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων. Όλοι αυτοί που στα λόγια στηρίζουν τη βιβλιοθήκη (αλλά στην πράξη της βάζουν τρικλοποδιές) τι έχουν να πουν τώρα; Και το κυριότερο, τι θα κάνουν για να αποτρέψουν αυτήν την αρνητική εξέλιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.