Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τεράστια η επιτυχία που σημείωσε το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στο Κιλκίς

Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» ήταν στη κυριολεξία απρόβλεπτη στο μέγεθός της, ακόμα και για τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας και για τους άοκνους εργάτες της διοργάνωσης. Έτσι, τόσο το Επιμελητήριο που είχε την αρχική ιδέα, όσο και οι φορείς του Κιλκίς που συνέβαλαν στην υλοποίησή της, είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ενθουσιασμένοι και δικαιωμένοι για το τολμηρό το εγχειρήματος.
Στις τρεις μέρες που διήρκεσε το μεγάλο Φεστιβάλ γευσιγνωσίας και παρουσίασης των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και των πολυποίκιλων εκδηλώσεων που το συνόδευαν, χιλιάδες Κιλκισιώτες και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν «από πρώτο χέρι» την πλούσια παραγωγή απ` τους καρπούς της ελληνικής γης και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα των αγαθών που παράγονται.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στις πολλές δεκάδες των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα βελτιώνοντας τη ρευστότητά τους, έτσι ώστε να μπορέσουν ν` ανταποκριθούν άμεσα σε υποχρεώσεις που τρέχουν.

Εκτός απ` το Επιμελητήριο και τους φορείς που το συνδιοργάνωσαν, το Φεστιβάλ αγκάλιασε ολάκερη η τοπική κοινωνία με τους φορείς της, που με τα περίπτερά τους παρουσίασαν τις πλούσιες δραστηριότητές τους και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της διοργάνωσης και του τόπου μας, όπως ζήτησε στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.

Ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση αποτέλεσαν τα λαογραφικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού, που παρουσίασαν μουσικές και χορούς του τόπου μας και των αλησμόνητων πατρίδων της προσφυγιάς, ανεβάζοντας το κέφι των επισκεπτών στα ύψη.

Τα εγκαίνια
Το φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα¨ στο Κιλκίς, ξεκίνησε με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου.

Ο χώρος στα δύο κλειστά γυμναστήρια της πόλης πλημμύρισε από χιλιάδες επισκέπτες, που ήλθαν απ΄ όλο το νομό και τις γύρω περιοχές, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή γευσιγνωσίας των τοπικών μας προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο φεστιβάλ ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα αρκετές να εκθέσουν τα προϊόντα τους και έξω από τον εκπληκτικά διαμορφωμένο χώρο του γυμναστηρίου.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, ο αγιασμός τελέσθηκε από τους Αρχιμανδρίτες Αρσένιο, Επιφάνειο και τον πατέρα Μπεκιάρη , οι οποίοι εκπροσώπησαν τον μητροπολίτη Κιλκίς, που απουσίαζε στην Αθήνα λόγω συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, υπογραμμίζοντας ότι το φεστιβάλ του Κιλκίς στέλνει μια νότα αισιοδοξίας και ένα μήνυμα στους εκάστοτε κυβερνώντες ότι αν δεν στηριχθεί η περιφέρεια δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση. “Δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι, κι εμείς στο Κιλκίς ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο” υπογράμμισε, καλώντας κάθε Κιλκισιώτη να γίνει οικοδεσπότης και πρεσβευτής της ιδέας του Φεστιβάλ και της φιλοξενίας του τόπου μας”.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του στο Φεστιβάλ και συνεχάρη θερμά το “δυναμικό και δραστήριο Επιμελητήριο». Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Το μήνυμα του φεστιβάλ θα ξεπεράσει τα όρια του Κιλκίς και της Κ. Μακεδονίας, και θα φτάσει στο εξωτερικό”.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε λόγο για θωράκιση της περιφερειακής οικονομίας με ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων και για τη μεγάλη ανάσα που προσφέρει το Φεστιβάλ στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς, αναφέρθηκε στους επιχειρηματίες του νομούς μας και στις προσπάθειες τους να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, έκανε λόγο για «την άλλη Ελλάδα που ρίχνει το λαμπρό της φως πάνω από την καταχνιά που απλώθηκε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια” σημειώνοντας παράλληλα ότι το φεστιβάλ αποτελεί “ένα εγχείρημα πρωτόγνωρου μεγέθους για τον τόπο μας”

Στο δικό του χαιρετισμό, ο δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, τόνισε ότι «την ώρα που μαστιζόμαστε από ανεργία και λουκέτα εμείς τρατάρουμε γεύσεις και καρδιά». Υπογράμμισε δε, ότι ο δήμος θα είναι σύμμαχος σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του επειδή το Φεστιβάλ συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, χαρακτηρίζοντας τη γιορτή ως έναυσμα για την επίτευξη μιας νέας τοπικής ανάπτυξης

Πλην των προαναφερθέντων στα εγκαίνια του “Κερνάμε Ελλάδα” παραβρέθηκαν,και ο πρώην περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπαρμπουνάκης, οι πρώην δήμαρχοι Δ. Τερζίδης και Α. Αμανατίδης ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Π. Παπαδόπουλος και μέλη του Δ.Σ., οι περιφεριακοί σύμβουλοι Α. Βεργίδης, Π. Θωμαϊδης, Χ. Ανθρακίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α. Λιάπης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημητρίου πατέρας Χριστόδουλος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών και Φορέων του Νομού, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.