Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου

Οι «Ενεργοί Πολίτες» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα.
Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τόσο τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του όσο και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες καλούνται, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Ενεργοί Πολίτες» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Μάιο του 2014, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, κατά την κρίση του διδάσκοντος διανέμεται διδακτικό υλικό σε μορφή σημειώσεων και προτείνεται ενδεικτική βιβλιογραφία.

Στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση ετήσιας επιμόρφωσης την οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους.

Δήλωση ενδιαφέροντος

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στον 1ο κύκλο μαθημάτων του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου» ξεκινάει τη Δευτέρα 02/09/2013 μέχρι την Παρασκευή 4/10/2013 και γίνεται:

α) είτε τηλεφωνικά, στη γραμματεία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 14:00 μ.μ. στα τηλ. 2310- 249382 και 2310-204487 και τις απογευματινές ώρες από 18:00 έως 22:00 στα τηλ. 6980915922 και 6947449794.

β) είτε στο mail: koinonikopanep@gmail.com

γ) είτε στην ιστοσελίδα: http://www.koinonikopanep.com/


ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Μαρία Πλατσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας α) Συναισθηματικές κρίσεις στην ενήλικη ζωή: κρίση γάμου, κρίση μέσης ηλικίας
β) Το κυνήγι της ευτυχίας: ρεαλιστική επιδίωξη ή διαχρονικός μύθος; Μερικές απαντήσεις μέσα από την ψυχολογική έρευνα
γ) Η Επαγγελματική Εξουθένωση και η Επαγγελματική Ικανοποίηση


Χαρίκλεια Τερζητάνου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
α) O κόσμος της διαφήμισης
β) Η αποκωδικοποίηση της στατικής και κινούμενης εικόνας


Τάνια Αναγνωστοπούλου, Δρ. Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχολογίας & Υγείας α)Στρες και υγεία
Όσο μεγαλώνουμε το σώμα παρουσιάζει μικρές ή μεγάλες δυσλειτουργίες που συχνά χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να φροντίσουμε παράλληλα και εμείς οι ίδιοι το σώμα μας. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δούμε:
1. Τους τρόπους με τους οποίους επιβαρύνουμε το σώμα μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε.
2. Τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αντέξει το στρες της καθημερινότητας.
β) Τα παιδιά του διαζυγίου.
Πώς μιλάμε σε ένα παιδί για την επιθυμία μας να χωρίσουμε. Με ποιον τρόπο διευθετούμε τις νέες οικογενειακές συνθήκες. Πώς μπορούμε να προλάβουμε μελλοντικά προβλήματα.
γ)Μορφές Σεξουαλικότητας στη σύγχρονη εποχή 



Λίνα Κόζυβα, Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

α)Εφηβεία και σεξουαλικότητα
β)Σχολική βία π.χ η βία εντός των τειχών(οικογένεια- σχολείο)


Σοφία Χατζηνικολάου, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 
α)Οι Απώλειες στη ζωή μας
Διαφορετικότητα
Επιθετικότητα 

Χρύσα Παπαδέλη, Ερευνήτρια & Ιατρός, Δόκτωρ Ιατρικής 
α)Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης

Θανάσης Διαλεκτόπουλος, Δρ. Σχ. Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 
α)Η Διαπολισμικότητα στη σύγχρονη κοινωνία

Λαμπρινή Γρηγορίου, Ψυχολόγος, Συστημική σύμβουλος- ψυχοθεραπεύτρια 
α) Αποτελεσματική επικοινωνία και βελτίωση των σχέσεών μας.
β) Άγχος! «Δεν το θέλω, μου΄ρχεται.» Αναγνωρίζοντας , αντιμετωπίζοντας και αξιοποιώντας το άγχος μας.


Οι εβδομάδες θα είναι από 12/10/2013 έως 31/05/2014 είναι 30 (όχι Χριστούγεννα και Πάσχα), που σημαίνει 15 εισηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.