Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχοι σε πωλητές λαϊκών αγορών και πλανοδίου εμπορίου στο νομό Κιλκίς

Εντατικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από υπαλλήλους – ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου ( Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. ), με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 14 – 08 – 2013 στην Γουμένισσα, στις 22 – 08 – 2013 στον Ευρωπό, στις 26 – 08 – 2013 στην Αξιούπολη, στις 05 – 09 – 2013 & στις 07 – 09 – 2013 στο Κιλκίς.

Η εξαιρετική συνεργασία του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού και των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και η πολύτιμη συνεισφορά των Δήμων Παιονίας και Κιλκίς, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα ( απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ ), επέφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα :

Α. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν ογδόντα δύο (82) έλεγχοι σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς πωλητές λαϊκών αγορών και πλανοδίου εμπορίου.

Β. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διάφορα προϊόντα παραεμπορίου και ειδικότερα :

· Αθλητικά παπούτσια ( ζεύγη ) 330
· Πυτζάμες 57
· Είδη οικιακής χρήσης 42
· Εργαλεία διάφορα 102
· Παιχνίδια διάφορα 333
· Τσάντες 241
· Ζώνες 16
· Ψιλικά ( μπαταρίες, αναπτήρες κλπ ) 106
· Πορτοφόλια 43
· Ωρολόγια 191
· Μικροσυσκευές ( φακοί, ραδιόφωνα κλπ ) 129

Γ. Επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές – πρόστιμα, συνολικού ύψους 3.300,00 Ευρώ.

Δ. Προσήχθησαν από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πέντε (5) αλλοδαποί για εξακρίβωση στοιχείων και έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην Ελληνική επικράτεια.

Οι έλεγχοι από υπαλλήλους – ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου ( Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. ), με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εορτές και αργίες, καθώς το έργο τους εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Έτσι, προστατεύεται το νόμιμο εμπόριο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς το παραεμπόριο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στους νόμιμους βιοτέχνες και εμπόρους, οι οποίοι για την άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας έχουν πάγια λειτουργικά έξοδα και φοροδοτικές υποχρεώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.