Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά χρήσιμη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Κιλκίς, μεταξύ αντιπροσωπειών της διοίκησης του φορέα και του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.
Ο πρόεδρος Παύλος Τονικίδης και πρόεδροι των τμημάτων του Επιμελητηρίου ενημέρωσαν αναλυτικά την βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου και τον συντονιστή της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Λάζαρο Λαζαρίδη, για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό και εμποροεπαγγελματικό κόσμο του νομού μας, ενώ παράλληλα άκουσαν τις θέσεις και προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ευχαριστώντας τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, στα χίλια περίπου «λουκέτα» που αναμένεται να μπουν φέτος σ` επιχειρήσεις του νομού μας, στο παραεμπόριο που πνίγει τους νόμιμους επαγγελματίες, στον ασφυκτικό βραχνά των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με την απειλή κατασχέσεων, στην οικονομική αιμορραγία προς τη FYROM αλλά και τη Θεσσαλονίκη κ.α.

Ο παρών στη συνάντηση πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών, Νίκος Αρβανιτίδης, τόνισε ότι όλες οι επιχειρήσεις του νομού φυλλοροούν, έκανε λόγο γι` ανασφάλιστους πλέον επαγγελματίες που αναγκάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς παραστατικά και τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης κινήτρων για τη νέα επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, Ανέστης Κωστίδης, έκανε λόγο για δυσάρεστο κλίμα στην αγορά που δεν βοηθάει στην ανάπτυξη, ενώ ζήτησε τη λήψη μέτρων για πάταξη του παραεμπορίου, καθώς και για εντατικοποίηση των τελωνειακών ελέγχων στα σύνορα με τη FYROM.

Όσο για τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Τμήματος, Κώστα Χαρτοματσίδη, υπογράμμισε ότι ακόμα και στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις οποίες παρατηρείται μικρότερη πτώση τζίρου, αυτή φτάνει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στο 50%. Υπογράμμισε επίσης ότι τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές και στην Υγεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμουδραυλικών, Παναγιώτης Καλτσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου αλλά και σε γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών του Κιλκίς, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη καθιέρωση και άλλων κατώτερων κατηγοριών εισφορών στο ΟΑΕΕ.

Τέλος, στη δική του παρέμβαση στη συζήτηση, το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ, Ευθύμης Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων στα τελωνεία, ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις ΒΙΠΕ και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί σύντομα ο νέος δρόμος Κιλκίς - Θεσσαλονίκης προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

Απ` τη πλευρά της η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου υπογράμμισε ότι τα προβλήματα οφείλονται στις ακολουθούμενες πολιτικές που απορρέουν απ` τα μνημόνια, ενώ αναφερόμενη σε προγραμματικές θέσεις του κόμματός της έκανε λόγο για μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για φθηνότερο κόστος ενέργειας που καταναλώνουν επιχειρήσεις, για υγειονομική ασφαλιστική κάλυψη όλων των Ελλήνων, γι` ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των τελωνείων με παράλληλη εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν τους συμπολίτες μας σε γειτονικές χώρες κ.α.

Σε πλευρές των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε και ο συντονιστή της ΝΕ, Λάζαρος Λαζαρίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία του κόμματός του με φορείς όπως το Επιμελητήριο θα συνεχιστεί με σταθερούς ρυθμούς και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.