Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πραγματικές θέσεις του ΠΑΜΕ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Υπογράφει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς
Το κείμενο που αναρτήθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο στις 20 Σεπτεμβρίου και αναφέρεται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ της 19ης Σεπτεμβρίου περιέχει ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις ειδικά σε σχέση με την με την πρόταση του ΠΑΜΕ. Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συνέλευση της ΕΛΜΕ, αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
1. Καταρχήν η πρόταση για 5ήμερη απεργία δεν συγκέντρωσε, όπως γράφετε, 59 ψήφους αλλά 54.

2. Η πρόταση του ΠΑΜΕ δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με την πρόταση της ΔΑΚΕ και στο περιεχόμενο και στην μορφή του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δύο προτάσεις μπήκαν χωριστά στην ψηφοφορία. Επομένως η προσπάθεια σας να ταυτίσετε την πρόταση του ΠΑΜΕ με την πρόταση της ΔΑΚΕ και να δημιουργήσετε λανθασμένες εντυπώσεις είναι αποτυχημένη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που προβαίνετε σε τέτοιο ατόπημα. Η πρώτη ήταν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ταυτίσατε την πρόταση του ΠΑΜΕ με την πρόταση της ΠΑΣΚ.

3. Η πρόταση του ΠΑΜΕ, όπως κατατέθηκε γραπτά στον πρόεδρο της συνέλευσης και πρόεδρο της ΕΛΜΕ, ήταν η εξής:

α. Σύγκρουση και ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξουσίας του κεφαλαίου.

β. Πρόγραμμα δράσης:

· 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την 1η μέρα συλλαλητήρια και άλλες κινηματικές δράσεις. Την 2η μέρα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για εκτίμηση και κλιμάκωση του αγώνα.

· Κοινή δράση με γονείς-μαθητές και άλλους κλάδους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

· Συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα στις 5/10.

· Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέσα στον Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.