Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

''Κούνια που τους κούναγε''

Υπογράφει ο Περικλής Κολότσιος
Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς
“Ο Δήμος της Γευγελής έστησε μνημείο στο κέντρο της πόλης, που φαινομενικά αφιερώνεται στην μνήμη όσων διώχθηκαν κατά την περίοδο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας για τα ''Μακεδονικά'' τους φρονήματα. Στην πραγματικότητα όμως αποτυπώνει τις απόψεις και διαθέσεις της ηγεσίας της παράταξης που κυβερνά το γειτονικό κράτος. Παράλληλα ένας άλλος Δήμος του Αεροντρόμ, κοντά στα Σκόπια, εγκαινίασε δημοτικό σχολείο με την επωνυμία ''Μέγας Αλέξανδρος'' με προκλητικά εμφανή την εικόνα του έφιππου στρατηλάτη.
Ο σφετερισμός του ονόματος, η οικειοποίηση του Μεγαλέξανδρου, η κλοπή του συμβόλου της Βεργίνας, το προκλητικό γεωγραφικό περίγραμμα της αναθηματικής πλάκας που εμφανίζει ενσωματωμένα στο γειτονικό κράτος και ελληνικά εδάφη, όπως το Κιλκίς και όχι μόνο, με τον λέοντα, σύμβολο του κυβερνώντος κόμματος VMRO να πατά επάνω σε αυτά, επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν οι γείτονες να έχουν και να τρέφουν επεκτατικές τάσεις..

''Κούνια που τους κούναγε'', που λέει ο λαός.

Τέτοιες απόψεις από μέρους των πολύ κοντινών στο Κιλκίς γειτόνων μας, δυναμιτίζουν τις καλές προθέσεις από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, και αίρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν αποδεκτοί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ένταξη στην οποία επιδιώκουν, διότι για την ΕΕ, πρώτιστο μέλημα ένταξης είναι η δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των μελών της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.