Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η Γιορτή Τρύγου στον Ευρωπό Παιονίας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών - λαογραφικών εκδηλώσεων του Δήμου Παιονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με την ΙΣΤ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και της αρχαιολόγου Θωμαής Σαββοπούλου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 14-9-2013 στη δημοτική κοινότητα Ευρωπού εκδήλωση αφιερωμένη στον τρύγο,.
Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στην προσπάθεια του Δήμου για ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των παραδοσιακών καλλιεργειών και προϊόντων της περιοχής μας. Επίκεντρο των εκδηλώσεών ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Δήμου μας, στην αρχαία Ευρωπό, η θέση του οποίου είναι γνωστή με το τοπωνύμιο «Αμπέλια».

Η εκδήλωση περιελάμβανε πομπή από μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Παλιό Δημοτικό σχολείο Ευρωπού, όπου υπήρχε η δυνατότητα γευσιγνωστικής οινοποσίας των τοπικών επώνυμων οίνων περιοχής μας, ενώ παράλληλα διεξάγονταν διάφορα εικαστικά δρώμενα.

Στη συνέχεια η πομπή διέσχισε, υπό τους ήχους των «Χάλκινων της Γουμένισσας», το λιθόστρωτο μονοπάτι που συνδέει τον σύγχρονο οικισμό του Ευρωπού με τον Αρχαιολογικό χώρο. Μετά από μια κατατοπιστική ομιλία για τον τρύγο στις αλησμόνητες πατρίδες από τον εκπαιδευτικό – συγγραφέα κ. Χρήστο Ίντο. Ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών από τοπικά συγκροτήματα στο θεατράκι του αρχαιολογικού χώρου. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία της λαϊκής ορχήστρας νέων Ευρωπού, «Ευρωμελωδοί».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Παιονίας καθώς και πλήθος κόσμου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης και να δεσμευτούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα προωθεί συνεχώς παρόμοιες ενέργειες που προβάλλουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.