Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση για τον Τρύγο στον Ευρωπό Παιονίας

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού σας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών - λαογραφικών εκδηλώσεων του Δήμου Παιονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με την ΙΣΤ ΕΠΚΑ Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και  τη συμμετοχή Πολιτιστικών φορέων της περιοχής, προγραμματίζουν εκδήλωση αφιερωμένης στον τρύγο, το Σάββατο 14-9-2013 στις 18:30 από την στην πλατεία της δημοτικής ενότητας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού και σας καλούμε να συμμετέχετε.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για ανάπτυξη, προβολή και προώθηση των παραδοσιακών καλλιεργειών και προϊόντων της περιοχής μας. Επίκεντρο των εκδηλώσεών, ορίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του δήμου μας, στην αρχαία Ευρωπό, η θέση του οποίου είναι γνωστή με το τοπωνύμιο «Αμπέλια». 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων των τοπικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες, οι οποίοι θα κατευθυνθούν προς το Παλιό Δημοτικό σχολείο Ευρωπού, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα γευσιγνωστικής οινοποσίας των τοπικών οίνων από τους οινοποιούς της περιοχής μας, παράλληλα με
διάφορα δρώμενα και εκπλήξεις.

Στη συνέχεια η πομπή θα διασχίσει, υπό τους ήχους των «Χάλκινων της Γουμένισσας», το λιθόστρωτο μονοπάτι που συνδέει το σύγχρονο οικισμό με τον Αρχαιολογικό χώρο (απόσταση 800μ). Μετά από μια κατατοπιστική ομιλία για την διαδικασία του τρύγου στις αλησμόνητες πατρίδες, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στο θεατράκι του αρχαιολογικού χώρου.

Η βραδιά θα κλείσει με τη λαϊκή ορχήστρα νέων Ευρωμελωδοί οι οποίοι
ανήκουν στον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Ευρωπού.

Θα χαρούμε να σας δούμε στην εκδήλωση .
Δ.Σ. ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.