Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση φωτογραφίας “Διπλές Αντανακλάσεις” του Αντώνη Παπαδόπουλου στο Κιλκίς

Την έκθεση ζωγραφικής "Διπλές Αντανακλάσεις” του Κιλκισιώτη Αντώνη Παπαδόπουλου, έχει την τύχει να φιλοξενεί ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου της πόλης.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 22 του μηνός, καθημερινά (Δευτέρα με Σάββατο) από τις 19:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή το πρωί από 10:00 έως 13:00 και το απόγευμα από 19:00 έως τις 21:00.

Για την έκθεση που φιλοξενήθηκε ήδη σε Αθήνα και Πάτρα, ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης έγραψε τα εξής: ”Οι συνθέσεις της ενότητας “Διπλές Αντανακλάσεις” επιβεβαιώνουν την ευρηματικότητα, τη συνδυαστική φαντασία και τις ζωγραφικές ποιότητες, σχεδιαστικές και χρωματικές, του Αντώνη Παπαδόπουλου. 


Στο κέντρο ή στο κάτω μέρος της κάθε σύνθεσης κυριαρχεί ένα ορθογώνιο πλαίσιο το οποίο ανοίγεται σαν παράθυρο σε μια άλλη διάσταση παρουσιάζοντας μια δεύτερη εικόνα. Οι διπλές εικόνες των έργων στην αναπάντεχη σύζευξή τους, συντάσσουν αφηγήσεις και προκαλούν ισχυρές εντυπώσεις, δημιουργούν χώρους και υπαινίσσονται αμφίσημες καταστάσεις, αποδίδουν έναν "ενδιάμεσο" κόσμο, μετεωρίζονται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία σε μια μεταφυσική αποξένωση και σιωπή, ισορροπούν ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο συνδυάζοντας την ποιητικότητα με την καθαρότητα και την περιγραφική αληθοφάνεια της αναπαράστασης, το μυστήριο με τις ερμητικές και αινιγματικές, κάποιες φορές, συμβολικές αναφορές ή την αγωνία κάποιου απροσδιόριστου κινδύνου".

Σύντομο βιογραφικό

O Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1972 στο Βέστερβικ της Σουηδίας. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού St Etienne (Γαλλία).

Είναι κάτοχος του Εθνικού διπλώματος εικαστικών τεχνών και του Ανώτατου διπλώματος εικαστικής έκφρασης, Από το 1999 ασχολείται με την εκπαίδευση της εικαστικής δημιουργίας στο Κιλκίς. Ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, ενώ κατά το παρελθόν πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στο εσωτερικό και συμμετείχε σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία και στην Αγγλία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.