Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Νεκρώνουν» Ασφαλιστικά Ταμεία – ΟΑΕΔ από τις 16 Σεπτεμβρίου

Λουκέτο βάζουν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι σε όλους τους φορείς του Υπουργείου Εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ.
Αυτό ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την ΠΟΠΟΚΠ, την ΠΟΣΕ ΙΚΑ, την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΕ, αλλά και την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα 618 συναδέλφων τους από όλους τους φορείς, ενέργεια που σύμφωνα με αυτούς εντάσσεται στην μεθοδευμένη προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης για πλήρη απαξίωση των ταμείων και την μετατροπή τους σε «Σπιναλόγκα» της κοινωνίας, ώστε σταδιακά δικές τους αρμοδιότητες να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρίες.

Αναφορικά με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καποτάς χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική και εκτίμησε ότι έρχονται νέες μειώσεις της τάξης του 10 τοις εκατό στις κύριες συντάξεις, 30 τοις εκατό στις επικουρικές, ενώ χαρακτήρισε τυχερό «περίπου σαν να πιάσει το τζόκερ», όποιον ασφαλισμένο στο μέλλον θα καταφέρνει να λαμβάνει εφάπαξ!

Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που δείχνουν θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων αμφισβήτησε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, λέγοντας πως η «»αδήλωτη ανεργία» φθάνει στο 10 τοις εκατό και ο πραγματικός αριθμός των ανεργών ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.