Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"Ο Τζιτζικώστας δεν παρέλαβε καμμένη γη" λέει ο Ψωμιάδης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα έργα που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στη συνείδηση μου, τους συνεργάτες μου, τους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Δύναμη για τη Μακεδονία» τους δημάρχους και τους εργαζόμενους, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο που ξεκινήσαμε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και συνεχίσαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2011, έχοντας απέναντι μας την ανύπαρκτη χρηματοδότηση, τη γραφειοκρατία, τη μνημονιακή επέλαση, την απαξίωση της νομαρχιακής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τις μεγάλες ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν παρέλαβε καμένη γη, όπως κάποιοι διαρρέουν δεξιά και αριστερά, ώστε να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Η αλήθεια είναι, πως τόσο τα έργα που εγκαινίασε πρόσφατα ο νέος Περιφερειάρχης (περιμετρική οδός Πολυγύρου, οδικό τμήμα Χαλκηδόνα – Παραλίμνη της νέας Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας) όπως και πολλά ακόμη έργα πνοής (ανισόπεδος κόμβος Κ16, εσωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, παράκαμψη Αρναίας, περιφερειακή οδός Κατερίνης, οδικό τμήμα Ποτίδαιας – Κασσανδρείας στη Χαλκιδική) μπήκαν σε πορεία υλοποίησης από τη δική μας διοίκηση.

Αλήθεια ακόμη είναι, πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση (από την πέμπτη) στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2012, επίδοση που αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, πως το ποσοστό αυτό αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, δείγμα της καλής δουλειάς που συνεχίζει να γίνεται, δουλειά που επικροτούμε και στηρίζουμε.

Είναι προφανές, πως μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Βάλαμε τις στέρεες βάσεις για να χτιστεί αυτό το ισχυρό οικοδόμημα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της κεντρικής Μακεδονίας. Η διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει συνέχεια, δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Το παρελθόν δεν διαγράφεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.