Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ερωτήσεις Αγαθοπούλου για καθυστερήσεις επικουρικών συντάξεων και προβλήματα του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου κατατέθηκαν την 1η Αυγούστου 2013 δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, με θέμα: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων των πολιτών των οποίων τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», που συνυπογράφεται και από άλλους 12 βουλευτές του κόμματος, αναφέρεται σε καταγγελίες πολιτών για το φαινόμενο της πέραν του δέοντος καθυστέρησης στην έκδοση της οριστικής απόφασης για την καταβολή της επικουρικής τους σύνταξης. 


Πιο συγκεκριμένα, και ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών έχουν επιδεινωθεί δραματικά και επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία και επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται, νέοι συνταξιούχοι των οποίων τα ταμεία έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ -όπως για παράδειγμα του ΤΣΕΑΠΣΓΟ- αναμένουν πλέον των σαράντα (40) μηνών την καταβολή της επικουρικής σύνταξης, λαμβάνοντας μόνο το 80% της κύριας σύνταξής τους.

Στην δε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Προβλήματα με τις παραλείψεις του Προεδρικού Διατάγματος που ρυθμίζει τη μετονομασία και τη διοικητική μεταφορά του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα το Κιλκίς», που συνυπογράφεται και από άλλους 9 βουλευτές του κόμματος, αναφέρεται ότι ενώ στο πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα γίνεται λόγος μόνο για τους φοιτητές και το πάσης φύσεως προσωπικό του Τμήματος που εντάσσονται αυτοδίκαια στο αντίστοιχο μετονομαζόμενο Τμήμα, καμία αναφορά δε γίνεται για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. 

Το αποτέλεσμα είναι να μεταβιβάζεται διοικητικά το μετονομασθέν Τμήμα στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όμως για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, που εδώ και χρόνια βρίσκονται υπό κατασκευή με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του συγκεκριμένου τμήματος, δεν προβλέπεται καμία ρύθμιση. Η παράλειψη αυτή στο σχετικό Π.Δ. και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπεράτωσης και η ολική παραλαβή του κτιρίου, εγείρει μια σειρά καινούριων προβλημάτων καθώς το Τμήμα ανήκει πια διοικητικά στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και οι κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρα τα κείμενα των δύο ερωτήσεων βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους του ιστοτόπου της Βουλής:

· http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8160587.pdf (για τις επικουρικές συντάξεις)

· http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8160591.pdf (για το ΤΕΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.