Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

“Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ”

Υπογράφει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ
"Εκατοντάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, πραγματοποιήσαμε σήμερα 2 Αυγούστου 2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού με τα απειλητικά σημειώματα που στέλνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ και απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ με διώξεις και κατασχέσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που εντείνει την επίθεση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με ξεκάθαρο στόχο το ξεκλήρισμα μας και την παράδοση στα μονοπώλια του μεριδίου της αγοράς που σήμερα κατέχουν οι μικροί ΕΒΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη στάση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοικήτριας. Λειτουργώντας σαν κυβερνητικός επίτροπος, δήλωσε απερίφραστα ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τους νόμους και όλες τις αντιλαϊκές εντολές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα είναι, το κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων και η χρεωκοπία εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ - .Ν.Δ.) που όλο αυτό το διάστημα γυρνάει από διάλογο σε διάλογο και από ημερίδα σε ημερίδα, μακριά από τους αγώνες και τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων.

Με τη σημερινή παρουσία εκατοντάδων συνδικαλιστών και συναδέλφων στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ, ξεκινήσαμε νέο κύκλο αγώνων για την υπεράσπιση των αυτοαπασχολούμενων απ’ την αντιλαϊκή επίθεση.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρέπει να περάσει.

Οι απειλές για διώξεις και κατασχέσεις μπορούν και πρέπει να εμποδιστούν από το Αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και υπεράσπισης των συναδέλφων που απειλούνται με κατασχέσεις.

Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι να απευθυνθούν και να ενταχθούν στα Αγωνιστικά σωματεία.

Μόνο μέσα από την οργανωμένη αι συντονισμένη πάλη μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων.

Ο Αγώνας για την παρεμπόδιση των διώξεων και την ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων - και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο.

· Άμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση.

· Να δοθούν τα 48 δις ευρώ αποθεματικό στο ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος.

· Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στην σύνταξη.

· Χρηματοδότηση του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 ο ασφαλισμένος.

· Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν προτού τις περικοπές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.