Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.: "Να σταματήσει η κοροϊδία με τα σήματα στην εστίαση"

Υπογράφει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης 
Με την παράγραφο 14 του άρθρου 74 του ν. 4172/2013 αναστέλλεται από 01.08.2013 μέχρι 31.12.2013, η ισχύς των διατάξεων της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν. 3986/2011, καθώς και της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Γ’ ΄ ’’Εξαιρέσεις από το παράρτημα’’ του Παραρτήματος ΙΙΙ του κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), που προστέθηκε με την περίπτωση στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν. 3986/2011, με τις οποίες οι υπηρεσίες εστίασης, καθώς και οι παραδόσεις έτοιμου προς άμεση κατανάλωση φαγητού σε ‘’πακέτα’’, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ από 01.09.2011 (άρθρο 34, παρ. 2 του ν. 3986/2011). Πρόκειται για μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά κατά τη διάρκεια του ανωτέρου αναφερόμενου χρονικού διαστήματος, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση εσόδων.

Διαβάζοντας το ‘’Συμφωνητικό Μείωσης Τιμών’’, μεταξύ πολιτείας και φορέων που εκπροσωπούν τα καταστήματα εστίασης, με έκπληξη διαπιστώσαμε τα ακόλουθα, για τα οποία περιμένουμε και τις διευκρινιστικές απαντήσεις σας ΑΜΕΣΑ.

ΤΥΠΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ
Α) Υπογράφουν το Συμφωνητικό οι Υπουργοί ως φυσικά πρόσωπα και όχι σαν Υπουργεία.

Β) Το Συμφωνητικό μπορεί να τεθεί σε ισχύ χωρίς ημερομηνία σύναψής του;

Γ) Δεν πραγματοποιήθηκε κάποια διαβούλευση μεταξύ όλων των σωματείων – φορέων, πριν την υπογραφή του ως άνω συμφωνητικού, μα επιλέχθηκαν ΠΟΕΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ, που ψευδώς δήλωσαν πως εκπροσωπούν τους πάντες και οι Υπουργοί το αποδέχθηκαν.

Δ) Δεν αναφέρει ο νόμος 4172/2013 για παραχώρηση αρμοδιότητας σε συνδικαλιστικούς φορείς.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1) Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Θα θέλαμε να ζητήσετε και να μας κοινοποιήσετε, από τους επίσημους καταλόγους της ΓΣΕΒΕΕ, τα 159 Σωματεία που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί η ΠΟΕΣΕ σε όλη την Ελλάδα.

2) Το αυτό και για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η οποία διατυμπανίζει (όπως έκανε και σε σας κύριοι Υπουργοί), πως εκπροσωπεί 159 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Επειδή σίγουρα δεν σας αρέσουν τα ψεύτικα στοιχεία, θα θέλαμε να ζητήσετε εγγράφως και να δημοσιοποιήσετε ΑΜΕΣΑ την λίστα αυτών των Σωματείων, από τους επίσημους καταλόγους της ΠΟΕΣΕ, που έχουν κατατεθεί (με προγενέστερες ημερομηνίες) στην ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, κατά την 18η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΟΕΣΕ στις 14 και 15 /05/2012 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, από όπου πολύ εύκολα διαπιστώνεται ποια είναι η πραγματική της δύναμη, καταρρίπτοντας πανηγυρικά τα ψεύτικα στοιχεία που δίδουν για εντυπωσιασμό, σε όλους τους Κρατικούς Φορείς ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ που είναι και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ που είναι και Ταμίας της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΣΕ, αλλά και Πρόεδρος ΕΟΚΕ της ΓΣΕΒΕΕ στις Βρυξέλλες, φέρνοντας στο νου όλων την πασίγνωστη Ελληνική παροιμία ‘’Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει’’.

3) Θεωρώντας ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, πως θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, εξαγγέλλοντας με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε όλα τα ΜΜΕ, τα σημεία διάθεσης του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ σε όλη την Ελλάδα, φανέρωσαν, χωρίς φυσικά να το σκεφθούν και την πραγματική τους δύναμη. 22 εστιατόρια, που διανέμουν το ΣΗΜΑ, αντιστοιχούν σε 22 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Μα είναι δυνατόν να πιστέψει και ο πλέον αφελής, ότι 22 εστιάτορες, μέσα σε 24 ώρες, διέθεσαν 10.000 σήματα, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση στις 1 Αυγούστου 2013 του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Κουράση; Δηλαδή 455 σήματα / εστιάτορα, που η ελάχιστη διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 15 λεπτά / σήμα; Θα χρειάζονταν δουλεύοντας πυρετωδώς 5 ώρες / ημέρα επί 23 ολόκληρες ημέρες. Δεν αντιλήφθηκε κανείς, ούτε καν ένας Δημοσιογράφος, πως πρόκειται για ένα ρεκόρ ….Γκίνες;

4) Τι αντιπροσωπεύουν οι φορείς που συμμετέχουν στην μεταξύ σας Σύμβαση Μείωσης Τιμών και θα έχουν το δικαίωμα ‘’φορολογικού ελέγχου΄΄ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Είναι Δημόσιοι Φορείς;

5) Όλα τα καταστήματα – Επιχειρήσεις κτλ της Ελλάδας, είναι εγγεγραμμένα στους συμβεβλημένους με εσάς Φορείς;

6) Γιατί να οδηγηθούν όλοι οι επαγγελματίες της Χώρας στον αναγκαστικό Συνδικαλισμό; Διότι για την υπαγωγή στην μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει πρώτα να έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους, ανάλογα με την ιδιότητά τους. Όπως καταλάβατε, δημιουργήσατε μία αλυσίδα ΄΄επιχειρηματίας – σωματείο – ομοσπονδία – συνομοσπονδία΄΄, έχοντας όλα την καταβολή τιμήματος, ασχέτως εάν τεχνιέντως και με δόλο αναφέρουν πως το σήμα παραχωρείται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

7) Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα – επιχειρήσεις, που θα εγγραφούν στους συμβεβλημένους με εσάς φορείς, με αυτούς που δεν θα υπάγονται πουθενά;

8) Αναφέρεται σε κάποιο σημείο του νόμου, ότι αρμόδιοι φορείς είναι οι συμβαλλόμενοι και ότι πρέπει να ανήκεις σε αυτούς για να υπαχθείς στην μείωση του ΦΠΑ από 23% στο 13%;

9) Οι όροι του Συμφωνητικού για επιπλέον προνόμια (επιδοτήσεις – κίνητρα), αναφέρονται στο νόμο 4172/2013; Μήπως είναι αυθαίρετοι, παραπλανώντας τους επίδοξους επιχειρηματίες καθοδηγώντας τους να εγγραφούν σε τοπικά σωματεία που ανήκουν σε ΠΟΕΣΕ;

10) Τα δικαιολογητικά που ζητούν τα σωματεία που ανήκουν σε ΠΟΕΣΕ είναι νόμιμα ή παραβιάζουν προσωπικά φορολογικά δεδομένα;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ
Την ακύρωση του Συμφωνητικού Μείωσης Τιμών, άλλως σας δηλώνουμε πως θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.
Αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ απάντησή σας, γιατί η εφαρμογή του Νόμου έχει τεθεί σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.