Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Φίλε θυμήσου ότι αυτά τα κοράκια είναι τίποτε χωρίς εσένα"

Του Ανδρέα Κεσίδη
Παρέμβαση στη δημοσίευση
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα  "Εξοικονομώ κατ' οίκον"
του Ευθύμη Παπαδόπουλου (ΕΔΩ)

Καλέ μου φίλε μεταφέρεις πολύ σωστά όσα λέει το πρόγραμμα.  Όμως πλέον αυτό δεν αρκεί. Τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να λέμε και όσα ο κοινός νους και η κοινωνική μας συνείδηση επιβάλει.
Να λες δηλαδή ότι όλα αυτά με βαρύγδουπους τίτλους περί "εξοικονομώ κατ' οίκο" η κατά μαντρί η όπως αλλιώς θέλεις να το πεις έχουν ένα στόχο. ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΕΗ Α.Ε ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. 

Να λες δηλαδή ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία παγκόσμια κλίκα συμφερόντων, πολιτικοί της πεντάρας ψηφίζουν νόμους κατά παραγγελία, για να καταλάβει και ο πλέον αδαής ότι ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. 

Το κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα δεν διαφέρει σε τίποτε από την ΦΟΥΣΚΑΡΑ του χρηματιστηρίου όπου ο κάθε καημένος νόμιζε ότι είναι χρηματιστής και θα γίνει Ωνάσης. 

Δεν διαφέρει καθόλου από την ΦΟΥΣΚΑ των δανείων, τότε που περνούσες έξω από τράπεζα και σε τραβούσαν μέσα για να σε χρεώσουν. Τότε που πήγαινες στην κάλπη και ψήφιζες το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Δεν διαφέρει σε τίποτε από τις επιδοτήσεις που σου έδιναν για να ξηλώνεις τα αμπέλια και να παίρνεις BMW.

Δεν διαφέρει σε τίποτε από το χρέος που σου δημιούργησαν για να σταματήσεις να σπέρνεις και έγινες ...επιχειρηματίας γεμίζοντας τα χωράφια φωτοβολταϊκά.
Όλα αυτά μπόρεσαν να τα κάνουν γιατί κάποιοι αγνόησαν τον κοινωνικό ρόλο ακόμα και της ίδιας τους της επιστήμης και παπαγάλιζαν τα αρρωστημένα θέλω του κάθε Ρόθτσιλ, έναντι πινακίου φακής.

Φίλε μου να θυμάσαι ότι αυτά τα κοράκια είναι τίποτε χωρίς εσένα και αν εσύ αρνηθείς να τους υπηρετείς αρκούμενος στα ψίχουλα που σου πετούν, τότε αυτοί δεν θα αξίζουν ούτε για "χέσιμο".

Ο έχων νου νοείτω και ώτα ακουετω, γιατί αν δεν λειτουργήσουν αυτά τότε αυτά που έρχονται θα είναι κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.