Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Καράογλου: «Προσευχόμαστε στη Μεγαλόχαρη για την Ανάσταση της Ελλάδας»

Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο παραβρέθηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο κ. Καράογλου παρέστη στην πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, προσκύνησε την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά και απέτισε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες της εθνεγερσίας, καθώς στην Ιερά Μονή εκτίθενται οι βαλσαμωμένες καρδιές του Αλέξανδρου και του Γεώργιου Υψηλάντη.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημειώνει ότι η μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον απανταχού ελληνισμό και στέλνει μήνυμα πίστης και ελπίδας.

«Η Παναγία μας ενώνει όλους. Η Παναγία Σουμελά, η Παναγία των Ποντίων, είναι η Παναγία όλων των Ελλήνων. Σε αυτήν προσευχόμαστε για την ανάσταση της Ελλάδας. Το προσκύνημα στον ιερό χώρο στις πλαγιές του Βερμίου, μας θυμίζει τους ηρωικούς αγώνες που έχουμε δώσει ως Έθνος για ελευθερία και ανεξαρτησία και μας υπενθυμίζει την περήφανη αλλά και αιματοβαμμένη ιστορική διαδρομή των Ποντίων.

Για όλο τον ελληνισμό, η Παναγία Σουμελά αποτελεί την ακοίμητη καντήλα της μνήμης και της πίστης, η οποία φωτίζει και καθοδηγεί το δρόμο μας. Χρόνια πολλά, χρόνια ευλογημένα και μακάρι η Θεομητορική ελπίδα να ανθίσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.