Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Το τμήμα Απασχόλησης,Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση της θεατρικής ομάδας “Μαγικές σβούρες” «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου»  σε κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρη Αδάμη τη ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 9:00 μμ στο Θέατρο Λόφου.

Ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της Ιστορίας μας για όλη την οικογένεια !

Ένα καινούριο παραμύθι γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας.


Μια συναρπαστική παράσταση που θα μαγέψει τους πολύ μικρούς θεατές ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους. Τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που τον περιβάλλουν. Ποιο ήταν αυτό το αγόρι; Ένας πρίγκιπας-ήρωας που ταξίδεψε τον ελληνικό πολιτισμό ή και ένας κατακτητής;

Είναι ένα παραμύθι για την τόλμη του ταξιδιού, τη χαρά του βλέμματος στον ανοιχτό ορίζοντα αλλά και την αγωνία του άγνωστου και την μοναξιά που αφήνει πίσω ο πόλεμος. Οι βασιλιάδες-γονείς του, ο Φίλιππος και η Ολυμπιάδα, ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης, το αδάμαστο άλογό του ο Βουκεφάλας, η πριγκίπισσα Ρωξάνη, ο Ηφαιστίωνας αλλά και εξωπραγματικά πρόσωπα, όπως η Γοργόνα, η αδερφή του και πρόσωπα από το «μετά» της Ιστορίας, όπως ο Θεόφιλος και ο Καραγκιόζης, θα πάρουν από το χέρι τους μικρούς μας θεατές και θα τους ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού μοναδικά ελληνικού.

Eξαιρετικοί ηθοποιοί, μοναδικά σκηνικά-εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Και όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες: παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος, συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού μας.

Η παράσταση πραγματοποίησε έναρξη στις 25 Ιουνίου 2013 στον Αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας, Μαρία Παπαδοπούλου,
Μαριλίζα Χρονέα

*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Ομαδικό εισιτήριο ( 6 άτομα ): 50 ευρώ

Ειδικές τιμές για συλλόγους και ομάδες θεατών

Εισιτήρια προπωλούνται από τα γραφεία του ΟΠΟΝΓΑ τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου