Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στα σχέδια των χρυσοθήρων για την Κρωβύλη Μαρώνειας (χάρτης)

Πηγή: pamemprosta.org
Παρουσία βουλευτών (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) και περιφερειακών συμβούλων (Τάκης Χαρίτος) το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών εκφράστηκε κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου χορήγησης άδειας μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή των οικισμών Παλιάς Κρωβύλης και Κρωβύλης της Μαρώνειας.
Η Τοπική Κοινότητα Κρωβύλης, μέσω του προέδρου της, σε ομόφωνο ψήφισμά της ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας “να μην τολμήσουν να έρθουν στην περιοχή”.

Στη συνεδρίαση παρέστη πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Χαρακτηριστική ήταν η απουσία του μπροστάρη των “οπαδών” των χρυσωρυχείων στην περιοχή των Σαπών, κ. Μιχάλη Κακουλίδη, ο οποίος προφανώς αρκείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού με εκδρομές στην Αλεξανδρούπολη (με πρόσχημα την “αγωνία” του για τους άνεργους συμπολίτες του) αλλά δεν εμφανίζεται σε κρίσιμα δημοτικά συμβούλια του δήμου του για να υπερασπιστεί και στον τόπο του τα “ευεργετικά” αποτελέσματα της εξόρυξης χρυσού που θα φέρουν την πολυπόθητη (κατά τη γνώμη του) ”ανάπτυξη” για τον ίδιο και τους συνοδοιπόρους του…

Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα για κάθε λογικό άνθρωπο, ως προς τον “αυθορμητισμό” και τα κίνητρα των εκδρομέων από τις Σάπες στη συνάντηση που κάλεσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης την Παρασκευή 26/07/2013 στην Αλεξανδρούπολη, απευθυνόμενος στα μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής και τους συναγωνιστές πολέμιους κατά των χρυσωρυχείων.
Ο χάρτης

Τις 3 αιτήσεις για άδειες μεταλλευτικών ερευνών είχει υποβάλλει η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. προς τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας ΑΜΘ, η οποία με τη σειρά της ζήτησε την έκφραση άποψης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι 3 περιοχές, συνολικού εμβαδού 27.964,45 στρεμμάτων, απεικονίζονται:

- με κόκκινο χρώμα (Α1-Α2-Α3-Α4-Α1, εμβαδού 9.993,75 στρεμμάτων, δυτικά της Παλαιάς Κρωβύλης και βόρεια του οικισμού Οχυρό, εμπεριέχει τμήμα του οικισμού Παλαιάς Κρωβύλης) 

- με κίτρινο χρώμα (Β1-Β2-Β3-Β4-Β5-Β1, εμβαδού 8.035,7 στρεμμάτων, βορειοανατολικά του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη και νοτιοδυτικά του οικισμού Αετοκορυφή, εμπεριέχει ένα τμήμα του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη) και 

- με μπλε χρώμα (Γ1-Γ2-Γ3-Γ4-Γ5-Γ1, εμβαδού 9.935 στρεμμάτων, βόρεια του οικισμού Ασκητές, συμπεριλαμβάνει μέρος του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη και το σύνολο του οικισμού Κρωβύλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.