Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Γυμναστική στις διακοπές…

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Και με την γυμναστική τι γίνεται; Σταματάμε ή μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Έτσι και αλλιώς οι ρυθμοί στις διακοπές είναι αρκετά πιο χαλαροί από την καθημερινότητα μας. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αφήσουμε το σώμα μας αλλά και το πνεύμα να παρασυρθεί από την καλοκαιρινή ραστώνη.


Ο κύριος φόβος είναι η απώλεια του ρυθμού και της αθλητικής καθημερινότητας με αποτέλεσμα να συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες στην επιστροφή μας. Το σημείο αυτό του προβληματισμού αποτελεί μια πραγματικότητα καθώς ο ρυθμός είναι τόσο σωματική όσο και ψυχολογική διαδικασία και όσο περισσότερο χρόνο μένουμε μακριά από τη δραστηριότητά του αθλητισμού τόσο περισσότερο θα δυσκολευτούμε να προσαρμοστούμε ξανά. Γι'αυτό συνιστάται κατά την διάρκεια των διακοπών να έχουμε κάποια επαφή με τον αθλητισμό και την προπόνηση.

Ευτυχώς μας βοηθάει πάρα πολύ το περιβάλλον των διακοπών, η θάλασσα και γενικά η φύση. Καταρχήν η καθημερινές μας βόλτες αν συνδυάζονται με παρέα και αν γίνονται με τα πόδια ή πολύ περισσότερο με ποδήλατο είναι ότι καλύτερο για μας και την φυσική μας κατάσταση.


Η θάλασσα επίσης μας δίνει την δυνατότητα για να κρατηθούμε σε φόρμα, τι καλύτερο από ένα μισάωρο πρωινής κολύμβησης το περπάτημα μέσα στη θάλασσα με αντίσταση το νερό, είναι εξίσου τονωτική και αποτελεσματική άσκηση και ειδικά σε όσους έχουν προβλήματα με την μέση τους, προτείνω τις ασκήσεις στο νερό.

Πλέον είναι τόσες πολλές οι δραστηριότητες στη θάλασσα, που το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε ποια μας ταιριάζει καλύτερα! Είτε μόνοι μας είτε με την παρέα μας μπορούμε να γεμίσουμε με νέες εμπειρίες, να ψυχαγωγηθούμε, να γυμναστούμε και να παίξουμε!

Ανεβάστε λοιπόν την αδρεναλίνη σας με θαλάσσια σπορ όπως: θαλάσσιο σκι, ή αν δεν τα πάμε καλά με το νερό όλο και θα υπάρχει κάπου στην παραλία ένα μέρος για να παίξουμε λίγες ρακέτες, λίγο beach volley, επίσης ποδοβόλεϊ και όλα τα θαλάσσια σπορ είναι απίστευτη, διασκεδαστική γυμναστική! Το σίγουρο είναι θα πιαστείτε και θα ανακαλύψετε μυς που ούτε καν ξέρατε ότι υπάρχουν.

Το γυμναστήριο Kinesis-Gym και φέτος το καλοκαίρι διοργάνωσε εκδρομές στη θάλασσα στις οποίες φυσικά και γυμναστήκαμε κάνοντας δραστηριότητες όπως τις παραπάνω και όχι μόνο.. συνεχίσαμε κάνοντας TRX στην παραλία,acro yoga και πολλά άλλα!

Και για όσους οι διακοπές τελείωσαν, το γυμναστήριο συνεχίζει τις αθλητικές του δραστηριότητες στη φύση διοργανώνοντας εξορμήσεις με τα ποδήλατα σε συνδυασμό με διάφορα είδη προπόνησης(TRX,yoga) κάνοντας τη γυμναστική μας απόλαυση!

*Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α, του Α.Π.Θ.
Με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός
Personal-Pilates-TRX & Power Plate Trainer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.