Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Για την παραίτηση Σταυρίδη και τις δηλώσεις Βρούτση το ΚΚΕ λέει…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
"Η παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κρύψει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως επίσης και οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί πάνε χέρι-χέρι με τη διαπλοκή κυβερνήσεων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Όσοι εμφανίζονται ως πολέμιοι της διαφθοράς ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και τις πολιτικές που τη γεννούν και την αναπαράγουν κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό."

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τεράστια υποκρισία και συνειδητή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους.


Η απειλή της ανεργίας που οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, εκτρέφουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποθρασύνουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που επιβάλλουν με εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους την μαύρη εργασία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις επιθεωρήσεις εργασίας οι οποίες, χωρίς μέσα και προσωπικό, δεν μπορούν να παίξουν ούτε αυτόν τον περιορισμένο ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα.

Μόνο η οργάνωση και η συλλογική δράση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να βάλει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.