Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Γνήσιος κυβερνητικός εταίρος η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ»

Υπογράφει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ. ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
"Συνάδελφοι, την στιγμή που διακυβεύεται το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, το τελευταίο προπύργιο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η ΠΟΕ ΟΤΑ ανοίγει διάλογο με την κυβέρνηση, συμφωνεί μαζί της για την ανάγκη αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών των δήμων και νομιμοποιεί τον θεσμό της κινητικότητας προτείνοντας την δια-δημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων. 


Με τον τρόπο αυτό έσπειραν για άλλη μια φορά την ηττοπάθεια στους συναδέλφους οι οποίοι μετά από μια τέτοια σύσκεψη πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αφού και η ηγεσία της παραδόθηκε στην κυβέρνηση. Ποτίσανε για άλλη μια φορά, τα χέρια τους με αίμα αθώων εργαζομένων, οι οποίοι το μόνο σφάλμα που διέπραξαν τόσα χρόνια ήταν η εμπιστοσύνη που τους έδειχναν.. 


Καμία αυταπάτη. Είναι δεκανίκια του συστήματος. Δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον και αποδεικνύεται από την πρόταση των τεσσάρων σημείων που παρατίθενται παρακάτω.

Πρώτον, ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να μεσολαβήσει ώστε να δημιουργηθούν άμεσα Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσίας σε όλους τους δήμους της χώρας. Εμπιστεύονται δηλαδή αυτούς που απέρριψαν το 2011 τα οργανογράμματα που κατέθεσαν οι δήμοι όλης της χώρας και κατήργησαν με μια απόφαση το 40% των οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση των σχετικών δομών. 

Όταν μια κυβέρνηση έχει στόχο να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να διαμορφώσει ένα πιο μικρό και ευέλικτο κράτος, για να υπηρετήσει καλύτερα τα μονοπώλια και όχι το λαό, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα όποια οργανογράμματα προτείνει η κυβέρνηση θα καταργήσουν θέσεις εργασίας, θα καταργήσουν πολύτιμες κοινωνικές δομές και θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας για όσους παραμείνουν στο δημόσιο. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός τους και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεύτερον, συνέστησε (προφανώς για να κερδίσει χρόνο και εντυπώσεις) να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ανάγκες και οι ελλείψεις είναι γνωστές στους εργαζομένους, τις ζει στο πετσί της η κάθε λαϊκή οικογένεια και δεν χρειάζεται να τις υπενθυμίσει η κυβέρνηση που ούτε σκοπό έχει να προσλάβει προσωπικό, ούτε να χρηματοδοτήσει τις δομές και τις υπηρεσίες των δήμων. 

Εδώ προφανώς κάτι έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από την προώθηση της «κοινωνικής οικονομίας» (π.χ. «συνεταιριστικές επιχειρήσεις» από απολυμένους των δήμων) την οποία την ασπάζεται τόσο η ηγεσία της ομοσπονδίας, όσο και της ΚΕΔΕ Προφανώς ετοιμάζουν προτάσεις συνδιαχείρισης και σε αυτόν τον τομέα.

Τρίτον, επεσήμανε ότι κατά την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 εκκρεμεί η ανάληψη από τους δήμους 130 αρμοδιοτήτων του «Καλλικράτη», καθώς και να ληφθούν υπόψη οι άμεσες συνταξιοδοτήσεις. 

Εδώ είναι πραγματικά να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Προτείνει την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων, προφανώς για να γίνει αρεστός στην κυβέρνηση αλλά και σε μερίδα των εργαζομένων που πιστεύουν ότι έτσι θα είμαστε πιο χρήσιμοι στο κράτος άρα και πιο σίγουροι για το μέλλον μας, την στιγμή που δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να ανταπεξέλθουμε ακόμα και σε αυτές τις αρμοδιότητες που ήδη έχουμε. 

Οι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι εξαντλούνται στους δήμους και η ομοσπονδία παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Τέτοιες προτάσεις ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης και προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και στην συνέχεια τις μαζικές απολύσεις.

Τέταρτον, προτάθηκε -όπως και πρόσφατα από την ΚΕΔΕ- να γίνουν ενδο-δημοτικές και δια-δημοτικές μετακινήσεις προσωπικού από τις υπηρεσίες όπου είναι πλεονάζον, στις υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις. Εδώ τα σχόλια είναι περιττά.

 Καταργείται και επίσημα το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερής εργασία. Επιβάλλεται από κυβέρνηση, Ε.Ε. αλλά και την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που περιλαμβάνει ευέλικτη εργασία, χωρίς δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με μόνιμη υποχρέωση την δια βίου μάθηση-εκμετάλλευση την οποία θα την πληρώνει ακριβά από την τσέπη του ο εργαζόμενος. 

Εργαζόμενοι που θα ζουν χωρίς προοπτική, έρμαια των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης και των μονοπωλίων που υπηρετούν. Μισά δικαιώματα στην εργασία σημαίνει μισά δικαιώματα στην ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εργαζόμενο και την κοινωνία. Διαρκείς θυσίες για το λαό, διαρκή κέρδη για τα μονοπώλια.

Αντιστεκόμαστε και περνάμε στην αντεπίθεση με όπλο την μοναδική υπερδύναμη ικανή να ανατρέψει αυτή την βάρβαρη πολιτική. Την λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σε αυτό τον δρόμο σε καλεί η τάξη που ανήκεις να συμπορευτείς μαζί της. Τέρμα πια στις αυταπάτες. Ή με το λαό, ή με τα μονοπώλια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.