Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση για το κλείσιμο της χρονιάς από τον ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ είχε τρεις διαφορετικούς λόγους για να γιορτάσει και γ’ αυτό προσκάλεσε τους πολίτες του Κιλκίς σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε στον Κήπο, όπου στεγάζονται και λειτουργούν τα τμήματά του.
Παρά το γεγονός ότι ο χώρος του Κήπου την περίοδο αυτή δεν ενδείκνυται για παρόμοιες εκδηλώσεις λόγω των εργασιών ανάπλασης που πραγματοποιούνται, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο

Οι τρείς λόγοι της πρόσκλησης ήταν, το κλείσιμο των τμημάτων του Οργανισμού για τη χρονιά που πέρασε, ο δεύτερος λόγος ήταν η έναρξη των θερινών τμημάτων, μιας πρωτοβουλίας που ξεκινά φέτος για πρώτη φορά και που φαίνεται να αγκαλιάζεται από τους πολίτες και τη νέα γενιά της πόλης, ενώ ο τρίτος λόγος ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς υλοποίησης του διακρατικού σχεδίου Grundtvig που έχει τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Μάθησης μεταξύ των Γενεών».

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Μαρία Τσιραμπίδου η οποία έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, για το δύσκολο περιβάλλον αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί η οικονομική κρίση και στο οποίο καλείται πλέον να λειτουργήσει ο Οργανισμός. 

Μια από αυτές τις προκλήσεις είναι και η λειτουργία των θερινών τμημάτων που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτών και στελεχών του Οργανισμού. Τέλος, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για τον Οργανισμό αλλά και τον Δήμο από τη συμμετοχή σε διακρατικές συνεργασίες με φορείς από άλλες χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα στάθηκε στο θέμα της Διαγενεακής μάθησης, της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών και το ρόλο του εθελοντισμού, σαν απάντηση στην κρίση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Οργανισμού κος Τάσος Αμανατίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Παύλος Θωμαΐδης. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος κος Δημήτρης Τερζίδης και ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κος Δημήτρης Τσαντάκης.

στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν εκπαιδευτές των τμημάτων, εθελοντές, μαθητές των τμημάτων, στελέχη του ΟΠΟΝΓΑ και αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική που έπαιξαν τα παιδιά του τμήματος μουσικής και προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικό κρασί.

Ο ΟΠΟΝΓΑ έδωσε ραντεβού για τη νέα χρονιά και το δεύτερο έτος του διακρατικού σχεδίου Grundtvig.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.