Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΣΒΒΕ για την επόμενη διετία

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μετά τις εκλογές της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιουνίου 2013 και εξέλεξε τη Διοικητική Επιτροπή του ΣΒΒΕ για την επόμενη διετία ως εξής: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανάσιος Σαββάκης
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
:Γιάννης Σταύρου
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαρίλαος Αλεξόπουλος
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτρης Αμπατζής
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Κουκούντζος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ
Ευθύμιος Ευθυμιάδης
ΕΦΟΡΟΣ
Αναστάσιος Πιστιόλας
ΜΕΛΟΣ Δ.Ε.
Ανδρέας Δημητρίου
ΜΕΛΟΣ Δ.Ε.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ακολουθούν τα Βιογραφικά Σημειώματα των μελών της Διοικητικής Επιτροπής.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σαββάκης Αθανάσιος, του Ιωάννη

Γενικός Γραμματέας του ΣΒΒΕ, Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της ARDAGH Hellas Μεταλλικές Συσκευασίες ΑΕ, μέτοχος της BioSolids ΕΠΕ (Βελτιωτικά εδάφους) και της Eurotrade Hellas ΕΠΕ (είδη συσκευασίας τροφίμων). Μέλος Δ.Σ. του ΧΑΑ και ΧΚΘ. Μέλος Δ.Σ. ΚΕΠΑ και ΚΕΠΑΑΝΕΜ. Κάτοχος ΜΒΑ από το University Stirling (UK), Bsc in Business Studies & Economics από το University of Surrey (RIHE). Είναι Certified Lead Assessor για συστήματα BSEN ISO από το Scottish Quality Management Center του University of Stirling. INSEAD Executive Education Program (Negotiation Dynamics & Strategic Management). International Federation of Purchasing Supply Management – Certificate in Purchasing and Supply chain Management. Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών (ΕΙΠ), του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων, Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ). Επίσης είναι μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σταύρου Γιάννης, του Γεωργίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1959. Σπούδασε Οικονομική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Lyon II, Γαλλία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruges Βελγίου και στο London School of Economics and Political Science. Από το 1983 έως το 1985 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης και δίδαξε μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διοίκησης. Από το 2003 έως σήμερα εκλέγεται στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου (Α’ Αντιπρόεδρος). Διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφοριών για Επιχειρήσεις (1987-1999), Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (2001-2003), Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών Βορείου Ελλάδος (1997-2003) και Αντιπρόεδρος του IMESE Business School (2001-2003). Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Logismos Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ, της Χ. & Δ. Ορφανίδης ΑΒΕΕ, της Whale Graphics A.E., του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων – Τμήμα Μακεδονίας (ΕΕΔΕ). Διετέλεσε επίσης, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (2004-2009), του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (1995-1997), της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ (1992-1993) και της ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ (2009-2013). Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ορφανίδου και έχει μια κόρη.

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αλεξόπουλος Χαρίλαος, του Αποστόλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 1984 και το 1990 απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΑΠΘ. Το 1991 απέκτησε τον τίτλο του ΜΒΑ από το Business School του City University of London. Διετέλεσε μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος των εκπαιδευτηρίων Φίλιππος Αλέξανδρος ΑΕ και της εταιρείας τεχνικών συμβούλων ΔΟΜΟΠΛΑΝ ΕΠΕ. Σήμερα είναι μέτοχος και μέλος του ΔΣ των εταιρειών DOMOTEL AE (τεχνική εταιρεία και ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Les Lazaristes, XENIA Βόλου και ΑΡΝΗ) και Κυκλοφοριακή Τεχνική ΑΕ. Είναι μέτοχος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, καθώς και των δύο θυγατρικών που έχει η εταιρεία σε Σεράγεβο και Σκόπια. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Επίκουρου Πολίχνης (Α1 Εθνική). Επί τέσσερις συνεχείς θητείες είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΒΒΕ (κατέχει σήμερα τη θέση του Εφόρου) και του ΕΒΕΘ (κατέχει σήμερα τη θέση του Β’ Αντιπρόεδρου). Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Λάρα Σουές, με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη και ένα υιό.

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αμπατζής Δημήτρης, του Κωνσταντίνου

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου (Ναυτικό Δίκαιο) και Hull Αγγλίας (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο), όπου συνέγραψε διατριβή σχετική με ενταξιακά θέματα της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκώντας δικηγορία από το 1983. Από την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εδρεύουσας εταιρείας με την επωνυμία «ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι.ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» και παράλληλα ασκεί καθήκοντα Νομικού Συμβούλου της εταιρείας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ από το 2004 έως 2010, Αντιπρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομήχανων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΒΖΟΣ ΑΕ. Κατείχε διάφορες θέσεις στη Διοικητική Επιτροπή του ΣΒΒΕ επί σειρά ετών ενώ στο Διοικητικό του Συμβούλιο εκλέγεται συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΣΒΒΕ συμμετείχε σε Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών και Ανάπτυξης ενώ μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το τακτικό μέλος που εκπροσωπούσε το ΣΒΒΕ στο Συμβούλιο Διαχείρισης της Εγγυητικής Ευθύνης του Δημοσίου στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από το ενδιαφέρον του για διάφορους τομείς του Δικαίου , Δημόσιο και Ιδιωτικό, ασχολείται με θέματα Αναπτυξιακής και Περιφερειακής Πολιτικής. Γεννήθηκε στην Αλεξανδούπολη στις 8.3.1952.Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός. Είναι παντρεμένος με την αναισθησιολόγο γιατρό Δανάη Ζαχαρούδη με την οποία έχει αποκτήσει 3 παιδιά.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κουκούντζος Κωνσταντίνος, του Νικολάου

Ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη, Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του Boston University της Αμερικής. Από το 2002 ως το 2005 εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής της Leistritz Hydraulik στη Γερμανία. Από το 2005 ως το 2007 ήταν Διευθυντής εργοστασίων της Kleemann και έκτοτε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Είναι μέλος της Δ.Ε. και του Δ.Σ. του ΣΒΒΕ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΤΑΚ (Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ
Ευθυμιάδης Ευθύμιος, του Νικολάου

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, REDESTOS – Efthymiadis Agrotechnology Group. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24/08/1970. Το 1988 αποφοίτησε από την “Γερμανική Σχολή” Θεσσαλονίκης και το 1992 από το πανεπιστήμιο UMIST (University of Manchester, Institute of Science and Technology) της Αγγλίας, με πτυχίο Master “Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης”. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα και αρκετά καλά την Γαλλική και την Ισπανική. Από τον Ιούνιο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1990 εργάστηκε στην Πολυεθνική εταιρεία “PROCTER & GAMBLE” στο Ερευνητικό Κέντρο του Λονδίνου ως μέλος μιας ομάδας υπεύθυνης για την προώθηση νέων, καινοτόμων τύπων συσκευασίας για ειδική γκάμα προϊόντων στον τομέα των τροφίμων. Κατόπιν εργάστηκε στην εταιρεία “Κ.+Ν. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Α.Β.Ε.Ε.” ως Βοηθός Τεχνικού Διευθυντή του εργοστασίου των αγροχημικών της, στην ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο (Ιούνιος 1991 – Σεπτέμβριος 1991). Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας εργάστηκε ως Διευθυντής Marketing της “NETAGRO Α.Β.Ε.Ε.”, θυγατρικής του Oμίλου Ευθυμιάδη, που δραστηριοποιούνταν στην έρευνα, εφαρμογή και εκμετάλλευση μοντέρνων τεχνικών ξήρανσης και τυποποιήσεις αγροτικών προϊόντων (σταφίδες, τομάτες κλπ), (Μάιος 1994 – Δεκέμβριος 1995). Από τον Δεκέμβριο του 1995 μέχρι σήμερα εργάζεται στην εταιρεία “BIOS AGROSYSTEMS A.B.E.E.” του Oμίλου Ευθυμιάδη, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (σπόροι), όπου από τις αρχές του 2005 κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Από το 1997 μετέχει ενεργά και στην άλλη εταιρεία του Oμίλου στο φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό, την VITRO A.E., ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Από τον Ιούνιο του 2003 κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία εργαστηριακών αναλύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών του Oμίλου, “AGROLAB A.E.”. Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2011 κατέχει την θέση του “Διευθύνοντος Συμβούλου” στην εταιρεία “ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΦΑΡΜΙΝΓΚ Α.Ε.”, εταιρεία του Ομίλου που ασχολείται με την εμπορία επώνυμων αγροτικών προϊόντων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Κ.+Ν. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Α.Β.Ε.Ε.”, καθώς και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ A.E.”. Μετέχει από το 1998 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΕΣ (Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων), ενώ από το 2010 κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου. Τέλος, μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) από το 2005, ενώ από το 2009 είναι και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Σ.Β.Β.Ε. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Γκράτζιου, έχουν ένα αγοράκι και κατοικούν στην Θεσσαλονίκη.

ΕΦΟΡΟΣ
Πιστιόλας Αναστάσιος, του Ευθυμίου

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς των ιδιοκτητών της ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑBEΕ, η οποία δραστηριοποιείται από το 1955 στον κλάδο ρυζιού- οσπρίων και παράγει τα επώνυμα προϊόντα Agrino που κατέχουν ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά. Ο Αναστάσιος Πιστιόλας σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ειδίκευση στον Προγραμματισμό και Οργάνωση Παραγωγής. Στην ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ - Agrino, εργάζεται από το 1992 ξεκινώντας από το Εμπορικό τμήμα. Το 1995 αναλαμβάνει την κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρίας στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου το οποίο συγκαταλέγεται στα πλέον σύγχρονα του κλάδου, σε τεχνολογικό επίπεδο στην Ευρώπη. Έχει διατελέσει Μέλος ΔΣ με ειδική αρμοδιότητα την εποπτεία των Διευθύνσεων Διαχείρισης Ποιότητας, Logistics, Έρευνας & Ανάπτυξης και από το 2006 είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρίας. Έχει σημαντική εμπειρία σαν project manager σε επενδυτικά προγράμματα και σε θέματα σχετικά με την αγροτική οικονομία, την βιομηχανική έρευνα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήταν εισηγητής σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες με κύριο αντικείμενο την καινοτομία και την τεχνολογία τροφίμων. Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΒΒΕ από το 2009, στα πλαίσια του οποίου συμμετέχει σε 3 επιτροπές. Έχει εκπροσωπήσει θεσμικά τον Σύνδεσμο σε συναντήσεις με κρατικούς φορείς και συμμετείχε στο ιδιαίτερα επιτυχημένο πολυσυνέδριο του Συνδέσμου ‘’ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020’’,όπου παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων. Τον Απρίλιο του 2013 είχε την τιμή να παραλάβει για λογαριασμό της εταιρίας, το βραβείο ‘’Ελληνική Αξία’’ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΒΒΕ στην κατηγορία Καινοτομία. Ο Αναστάσιος Πιστιόλας ζει στην Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

ΜΕΛΟΣ Δ.Ε.
Δημητρίου Ανδρέας, του Χρήστου

Γεννήθηκε στα Ραβένια του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων το έτος 1972. Γονείς του είναι ο Χρήστος και η Γεωργίου Δημητρίου Αγρότες – Πτηνοτρόφοι. Είναι παντρεμένος με την Μπουκουβάλα Παναγιώτα με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά : τον Χρήστο, τον Γιάννη, τον Γιώργο και τη Συμέλα. Πτυχιούχος ΑΕΙ Θεσσαλονίκης. Δραστήριος και κοινωνικός από τα μαθητικά του χρόνια : Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο άθλημα της κωπηλασίας. Ενεργή δράση σε μαθητικούς και Πανεπιστημιακούς Συλλόγους. Ενεργή ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998 έως σήμερα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Οργανισμών στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια στον Καλλικρατικό Δήμο Δωδώνης Ιωαννίνων. Ανήκει στους πτηνοτρόφους της 2ης γενιάς του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» συνεχίζοντας την παράδοση των γονιών του και έχοντας αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα : Πτηνοτρόφος – Μέλος του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» από το 1996. Μέλος της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Ελλάδος. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανωμένων Πτηνοτρόφων – Παραγωγών. Μέλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Μέλος του Δ.Σ. του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» από το 2000 έως σήμερα. Πρόεδρος εταιρείας ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΒΕΕ (θυγατρικής εταιρείας του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ») από το 2004 έως το 2008. Αντιπρόεδρος του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» από το 2008 έως την 25.6.2012. Πρόεδρος του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» από την 25.6.2012.

ΜΕΛΟΣ Δ.Ε.
Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, του Σταύρου

Ο Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος είναι από το 1996 Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac ΑΒΒΕ, ΒΙΠΕΘ Σίνδος. Η εταιρεία παράγει τυποποιημένα Μεσογειακά και Ελληνικά τρόφιμα, με κύριες αγορές τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Το 2012 πήρε το βραβείο «Ελληνική Αξία» για την Εξωστρέφεια. Τίτλοι Σπουδών : 1984 : Bcs (ENG) in Mechanical Engineering, Queen Mary College, University of London, 1st class honors. 1986 : MBA, Columbia University, Graduate Business School. Έχει διατελέσει από το 1999 Διευθύνων Σύμβουλος του cluster εταιρειών Ελληνικό Κελάρι ΑΕ Τροφίμων και από το 1993 ως το 1996 Διευθυντής Ανάπτυξης Εμπορίας της Control Air Balkan ΑΒΕΕ, Σίνδος. Είναι Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ από το 2009, μέλος της ΔΕ του ΚΕΠΑ, μέλος του ΔΣ της ΕΔΑΠ/ΤΠΘ ΑΕ, trustee του Anatolia College και Πρόεδρος του Governance Committee του ACT, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.