Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: "Πάλεψε με τους συναδέλφους σου και το σωματείο σου, στην υπηρεσία σου και στη γειτονιά σου"

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ προχωράνε τα αντιλαϊκά τους μέτρα ανοίγοντας το δρόμο για ανάκαμψη της κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα από την «επανεκκίνηση της οικονομίας». 
Προωθούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, φοροχαράτσια, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.α.

Κλείνουν, συγχωνεύουν, καταργούν υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία. Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με νόμους, με Υπουργικές Αποφάσεις.

Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, του παρέχουν φοροαπαλλαγές και κίνητρα για την ανάπτυξή του και τομείς σίγουρης κερδοφορίας. Επεκτείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ, με ΣΔΙΤ, προγραμματικές συμβάσεις, εργολαβίες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Εργασία κ.α.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων, ποιος κλάδος, ή ποια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.). Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.

Γι αυτό γύρνα την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, που δηλώνουν ότι δεν ήξεραν….

Ø Είναι οι ίδιοι που ακόμα και τώρα σου κρύβουν τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν. Είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Π (ΣΥΡΙΖΑ), που σου βγάζουν λάδι την Ευρωπαϊκή Ένωση και σου μπαλώνουν τις ευθύνες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Είναι οι ίδιοι, που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε δημόσιους και ιδιωτικούς, που τους διαχωρίζουν ανάλογα με την ειδικότητα και τον κλάδο, που μιλάνε για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και για «αξιοκρατικές προσλήψεις», που ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των Δημοτικών Αρχών.

Ø Είναι ίδιοι, που σε αυτή την «προδιαγεγραμμένη» πορεία για τους δημοτικούς αστυνόμους συνέβαλαν αποφασιστικά σιγοντάροντας τα κόμματα που κυβερνούν (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ), το ΣΥΡΙΖΑ και τις Δημοτικές τους Αρχές, αφού όλοι τους αποδέχτηκαν τον νόμο 3731/2008, αποδέχτηκαν δηλ. να τους παρέχεται εκπαίδευση, παρόμοια με αυτή των Αστυνομικών Σχολών, να έχουν ανακριτικά καθήκοντα και δομή αντίστοιχη με τη δομή της ΕΛ.ΑΣ.!! Είναι χαρακτηριστική η στάση της ηγεσίας των παρατάξεων ΔΑΚΕ & ΔΑΔΑ (η παράταξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) στο Σύλλογο των Δημοτικών Αστυνόμων Αθήνας, η οποία είχε πριν μερικούς μήνες ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Δένδια σε συνάντησή τους, την ενίσχυση του ρόλου τους ως Σώμα Ασφαλείας!!, ζήτησαν δηλ. με άλλα λόγια να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού, που απ’ ότι φαίνεται χρειάζεται σήμερα στην κυβέρνηση.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, γύρνα την πλάτη σου στις Δημοτικές Αρχές, που στην ΚΕΔΕ (όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκτός της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης) συμφώνησαν στην «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση», αρκεί λέει να γίνεται με κριτήρια …, κρύβοντας ότι αυτά σήμερα υπηρετούν τις απολύσεις, υπηρετούν «το μικρό και ευέλικτο», «το επιτελικό» αστικό κράτος, που διαμορφώνεται σε ένα πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό κρατικό μηχανισμό για να υπηρετεί αποτελεσματικά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. 

Είναι η ίδια «κινητικότητα», που κάνει σήμερα σημαία της η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέλει τον εργαζόμενο να «μετακομίζει» από επάγγελμα σε επάγγελμα, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από χώρα σε χώρα, μέσα από κατάρτιση και επανακατάρτιση, χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις, φτηνό γυρολόγο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Για αυτό εξάλλου και η αντιπολιτευτική κριτική των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕ.ΕΛ.) περιορίζεται σε αναφορές για «πρόχειρες λύσεις» και αιφνιδιασμούς» !!!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα και να μπεις μπροστά. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανα σου.

Πάλεψε με τους συναδέλφους σου, με το σωματείο σου, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάλεψε στην υπηρεσία σου και στη γειτονιά σου για να τους αφαιρέσεις τη δυνατότητα να σε ξεγελάνε με την προπαγάνδα τους και τους ελιγμούς τους, για να τους αφαιρέσεις τη δυνατότητα να καθορίζουν τη ζωή σου τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

· Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

· Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση.

· Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

· Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.