Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα Αγώνα ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς προς γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

"Η κυβέρνηση, η τρόικα και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας τη λυσσαλέα επίθεση ενάντια σ’ όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνία, χτύπησε, αυτή τη φορά, εκεί που ζει, ανασαίνει και διαμορφώνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, η νεολαία.
Με μια μονοκοντυλιά καταργεί 6 ειδικότητες από τη Γενική και 46 από τις 110 ειδικότητες στην Τεχνική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ). Καταργώντας τις ειδικότητες αυτές:

√ Καταργεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες χιλιάδων (20.000) μαθητών.

√ Τους απαγορεύει να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

√ Τους στέλνει χάρισμα στον ιδιωτικό τομέα (ΚΕΚ-ΙΕΚ).

√ Τους κατευθύνει στη «μαθητεία», δηλ. στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία (εθίζοντας έτσι τα παιδιά μας στο γενικευόμενο μοντέλο εργασίας και ζωής, που θρέφει το σύστημά τους: δουλειά χωρίς δικαιώματα, ετοιμάζοντας τους δούλους του 21ου αιώνα). Και

√ πετάει στη διαθεσιμότητα-απόλυση 2.472 εκπαιδευτικούς.

Είναι τυχαίο που χτύπησαν πρώτα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, το χώρο όπου προσφεύγουν τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας και επιζητούν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση;

Αλλά, δεν σταματούν εδώ.

√ Κλείνουν / συγχωνεύουν σχολεία.

√ Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα.

√ Αυξάνουν το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, δημιουργώντας τεχνητά πλεονάσματα.

√ Καταργούν την ενισχυτική διδασκαλία.

√ Κλείνουν τις σχολικές βιβλιοθήκες.

√ Συρρικνώνουν την ειδική αγωγή.

√ Απολύουν τους σχολικούς φύλακες και αύριο έχουν σειρά οι καθαρίστριες.

√ Έχουν έτοιμο το δήθεν «Νέο» Λύκειο, από το οποίο, με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την Α΄ Λυκείου (που, όπως και οι άλλες, θα είναι έξω και πάνω από τα μέτρα και τις δυνατότητες των παιδιών και του σχολείου), θα κατορθώσουν να διώξουν μεγάλο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού.

Σκοπός τους: η διαμόρφωση νέων που θα έχουν από πολύ μικρή ηλικία βιώσει την ήττα και θα έχουν μειωμένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

Το σχέδιό τους είναι πια ορατό:

Ευτελίζουν με άθλια προπαγάνδα χρόνων και, με την σχεδόν ανύπαρκτη πια χρηματοδότηση, αναστέλλουν τη λειτουργία των φορέων που υπηρετούν τη δημόσια λαϊκή υγεία, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια ενημέρωση, τον πολιτισμό, έτσι ώστε να μην είναι δυνατό να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους. Και στη συνέχεια συκοφαντούν τους ανθρώπους – λειτουργούς αυτών των υπηρεσιών και τους πετούν στην εξαθλίωση και την απόλυση.

Κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος

Ξεπουλάνε στο κεφάλαιο όλα τα δημόσια αγαθά: υγεία - περίθαλψη - πρόληψη - συνταξιοδότηση - παιδεία – πολιτισμό - ενημέρωση - νερό - καθαριότητα - ασφάλεια χώρας - ενέργεια - πλουτοπαραγωγικές πηγές – δρόμους – λιμάνια – συγκοινωνίες – τουρισμό - νησιά… Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και υποτάσσονται στο σύγχρονο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Και εμείς, οι εργαζόμενοι, που είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες όλων αυτών των αγαθών, με τους μισθούς φτώχιας (μέχρι να μας απολύσουν …) δεν μπορούμε πια να αγοράσουμε.

Μας οδηγούν στη φυσική εξόντωση.

Περισσεύουμε οι άνθρωποι στο σύστημά τους. Μας χρειάζονται μόνο ως υποζύγια που παράγουν υπεραξία και εξασφαλίζουν τα κέρδη των δανειστών τους.

Φτάνει πια:

√ Τα σχολεία (και όλα τα δημόσια αγαθά) ανήκουν στο λαό, στα παιδιά μας.

√ Είναι δημόσια – λαϊκή περιουσία.

√ Έχουν δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και με το αίμα μας.

√ Δεν θα τους επιτρέψουμε να δοθούν βορά στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο

Ούτε ένα βήμα παρακάτω.

Γιατί το επόμενο βήμα τους είναι να απολύσουν τους μαθητές από τα σχολεία.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, γονείς, οι λαϊκές οικογένειες, σε ένα αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα:

Για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ανοιχτό στη γνώση και τη κοινωνία, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, στα όνειρα της νέας γενιάς και των οικογενειών τους.

Για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης

Για να αμφισβητήσουμε συνολικά το «σιδερένιο πλαίσιο» ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου

Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός, κανένα σχολείο δεν περισσεύει.

Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ήδη μετράμε περίπου 10.000 απολυμένους αναπληρωτές συναδέλφους μας)

Η ανεργία είναι ντροπή για την κοινωνία. Αν οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι επιστρέψουν στην δουλειά, θα αποτελέσουν ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο, πραγματικό πλούτο προς όφελος όλης της κοινωνίας των εργαζομένων.

Να διαλύσουμε το σκοτάδι, το φόβο και τη σιωπή που θέλουν μα επιβάλλουν παντού και όχι μόνο στις οθόνες μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.