Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η Δυτική Μακεδονία προβάλει τις ομορφιές της στους Ουκρανούς! Θα κάνει άραγε κάτι ανάλογο και η περιοχή μας...;

Tο γραφείο του ΕΟΤ Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το τουριστικό γραφείου Κασκαμανίδης Travel της Φλώρινας, κάλεσαν 15 τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Οδησσό της Ουκρανίας, σε μια πενθήμερη ξενάγηση με την ονομασία «Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία».
Στην φιλοξενία συνέβαλαν πολλές τοπικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ). Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να γνωρίσουν και την άλλη Ελλάδα, όχι αυτή του ηλίου και της θάλασσας, την οποία ξέρουν και αγαπούν, αλλά μια άλλη Ελλάδα τόσο άγνωστης σε αυτούς. Της παράδοσης της ιστορίας, του πολιτισμού, της φύσης, της γαστρονομίας και της ζεστής φιλοξενίας. 

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ και «σφιχτό», αφού οι πέντε ημέρες της περιήγηση, σίγουρα δεν ήταν αρκετές για να δουν οι ξένοι επισκέπτες, τον τεράστιο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο που έχει αυτός ο τόπος.

Τα μέρη τα οποία επισκέφτηκε η Ουκρανική αποστολή ήταν η Λίμνη Πολυφύτου, το Βελβεντό (Λαογραφικό Μουσείο και οινοποιείο Βογιατζή), ο παραδοσιακός οικισμός του Νυμφαίο και ο Αρκτούρος, το οινοποιείο Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Φλώρινα, οι Πρέσπες στις οποίες έγινε και μίνι κρουαζιέρα με ταχύπλοα στα Ασκηταριά της λίμνης, το νησάκι Αγ. Αχίλλειος, το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς και περίπατος στη συνοικία Ντολτσό, η λίμνη του Δράκου και η Ι.Μ. Παναγία Μαυριώτισσα, ο Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού, ενώ έγινε και πάλι μίνι κρουαζιέρα στη Λίμνη της Καστοριάς, το Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στο Μικρόκαστρο, το χωριό Λάβδα σε συνδυασμό με πεζοπορία μέσα στη φύση ,επίσκεψη σε εκκλησιές, γεφύρια, φαράγγι κλπ, στη Σιάτιστα (οινοποιείο Διαμάντη και αρχοντικό Μανούση), στην Κοζάνη, τη Βεργίνα και την Αιανή, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, οι τοπικοί φορείς και οι ξενοδόχοι της περιοχής συναντήθηκαν με την Ουκρανική αποστολή προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις για μια εποικοδομητική συνεργασία που θα φέρει Ουκρανούς τουρίστες στην περιοχή.

Πηγή:Omorfa Taxidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.