Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς: "Το δικό μας ψήφισμα ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο"

«Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. 
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις ήδη ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σχέση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΡΑ.»

Αυτό ήταν το σχέδιο ψηφίσματος που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ψήφισμα των υπολοίπων παρατάξεων του δήμου. Ο κυριότερος λόγος είναι οτι αποδέχονται την κινητικότητα μέσα στα πλαίσια του δήμου, κάτι που συνιστά ωρολογιακή βόμβα στα εργασιακά δικαιώματα, στο μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα της εργασίας. 

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι υπερασπίζονται τα παραπάνω. Ποιοί; αυτοί που έχουν αποδεχτεί τις ελαστικές μορφές εργασίας στους δήμους, που έχουν δεχτεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την παροχή υπηρεσιών των δήμων σε ανταποδοτική βάση, τις μαθητείες κλπ. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Εφιστούμε την προσοχή στους εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι στήριξαν ένα τέτοιο αίτημα που σαμποτάρει τα ίδια τους τα δικαιώματα.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που ισχύει και για τις υπόλοιπες παρατάξεις. Μιλάνε για κατάργηση αρμοδιοτήτων από την τοπική διοίκηση τη στιγμή που ο Καλλικράτης «φόρτωνε» αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς φυσικά την απαραίτητη χρηματοδότηση, σε εφαρμογή όχι μόνο των μνημονίων αλλά και του νομοθετικού πλαισίου που προηγήθηκε αυτών. 

Κουβέντα δεν είπαν τότε. Απεναντίας, δημιουργούσαν σύγχυση στα εργατικά λαϊκά στρώματα για την εφαρμογή του Καλλικράτη και σε όποιες παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα αυτά τηρούσαν σιγήν ιχθύος.

Το ζήτημα που τίθεται είναι το τι θα γίνει με τις υπηρεσίες που καταργούν και τους οργανισμούς. Εδώ οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Σε εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ προωθούν την εργασία στην λεγόμενη κοινωνική οικονομία όπου αρμοδιότητες του κράτους σε παροχές κοινωνικού χαρακτήρα θα επαφίεται σε τέτοιες επιχειρήσεις – που θα σχηματίζονται είτε από άνεργους και απολυμένους από τις δομές αυτές είτε από μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις – με πενιχρές αμοίβες και υποτυπώδεις – όταν και αν υπάρχουν – υπηρεσίες για τον εργαζόμενο λαό. 

Την ίδια στιγμή θα χαρατσώνεται ο λαός από όλες τις μεριές και τη στρατηγική αυτή δεν την αμφισβητεί καμία από τις παρατάξεις που στήριξαν αυτό το ψήφισμα. Μοναδικός δρόμος για το λαό είναι η δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας σε ταξική κατεύθυνση απέναντι στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό που σημαίνει οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στα μικρομάγαζα και στους αγρούς. Η συμμετοχή και συμπόρευση στους φορείς της συμμαχίας το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.