Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Απλήρωτοι από την «ΔΩΔΩΝΗ» 5.500 κτηνοτρόφοι

Του Ηλία Αθανασίου 
Οι 5.500 κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν γάλα τη Δωδώνη είναι στα κεραμίδια, καθ' ότι απλήρωτοι εδώ και τρεισήμισι μήνες. Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», το 1963 από τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των τεσσάρων νομών της Ηπείρου και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.Φτιάχτηκε, για να βελτιώσει το εισόδημα των κτηνοτρόφων οργανώνοντας καλύτερα την παραγωγή των γαλακτοκομικών τους προϊόντων και για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού της Ηπείρου.
Ανδρώθηκε, μεγάλωσε και λειτούργησε πενήντα ολόκληρα χρόνια. Τα προϊόντα της «Δωδώνης» βρίσκονται πλέον στα ράφια όλων των μεγάλων σούπερ –μάρκετ της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά κ.λ.π. 

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στη «Δωδώνη» απεικονίζονταν οι αγώνες των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, οι οποίοι με κρύο, με τον χιονιά, με ζέστη και κάμα «μανάριζαν» τα ζωντανά τους και τροφοδοτούσαν με γάλα τη βιομηχανία.

Έτσι, ταυτίστηκε η «Δωδώνη» με όλους τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ…

Ώσπου έφτασε και ο χρόνος της μεταρρύθμισης, του τσουρνέματος, της αρπαχτής, της διάλυσης και, γενικά της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. Θυσία στο βωμό της «ανάπτυξης» και η «ΔΩΔΩΝΗ». Και ως εκ τούτου «λάβετε, φάγετε!»

Τα αποτελέσματα;
«Όπως μου την περιέγραψε σε ένα απεγνωσμένο τηλεφώνημα χθες κτηνοτρόφος της περιοχής Ιωαννίνων, οι 5.500 κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν γάλα τη Δωδώνη είναι στα κεραμίδια, καθ' ότι απλήρωτοι εδώ και τρεισήμισι μήνες! 

Οι Ρώσοι που υποτίθεται ότι αγόρασαν την επιχείρηση για να την εξυγιάνουν και να την αναπτύξουν είναι άφαντοι, οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι έναντι, και η Δωδώνη πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα -λέμε τώρα - την ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.