Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κ.Μακεδονίας: “Στάχτη στα μάτια της φτωχομεσαίας αγροτιάς η Κοινή Αγροτική Πολιτική ( Κ.Α.Π.) 2014 -2020 ”

"Στάχτη στα μάτια της φτωχομεσαίας αγροτιάς προσπαθούν να ρίξουν για μια ακόμη φορά σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ από κοινού το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και άλλοι φορείς. Από κοντά και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, που συμμετείχε και χαιρέτισε σχετική ημερίδα «ενημέρωσης» για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.
Οι αγρότες όμως, της περιοχής μας και όλης της χώρας, έχουν δεχτεί τόσα χρόνια τα «ευεργετήματα» της ΚΑΠ, αυτά που κατέστρεψαν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και οδήγησαν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς (25% την τελευταία 10ετία), στη συνεχή συρρίκνωση βασικών κλάδων της αγροτικής οικονομίας (ζάχαρη, καπνοκαλλιέργεια, κτηνοτροφία κ.ά.), στη μείωση τιμών παραγωγού, στην αύξηση του κόστους παραγωγής, σε αυξήσεις εισφορών σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, στην αύξηση επιτοκίων ΑΤΕ-Πειραιώς, στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη γη, στο πρόσθετο χαράτσωμα για ανανέωση γεωτρήσεων, στην ηλεκτρονική σήμανση ζώων, στην αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλω-σης, κ.ά.

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 φέρνει και νέα «ευεργετήματα» για την αγροτιά. Θα οξύνει και θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις παραπάνω διαδικασίες, αφού μειώνει την επιδότηση ανά στρέμμα, ενισχύει την μη καλλιέργεια με επιδότηση, την «περιβαλλοντική ενίσχυση» για πράσινη κάλυψη, αμειψισπορά, μόνιμα βοσκοτόπια, κλπ. που ευνοούν τους μεγαλοϊδιοκτή-τες γης, διαχωρίζει σε ενεργούς και μη αγρότες κ.ά. με τελικό στόχο τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες, δηλ. την κυριαρχία της μεγάλης αγροτικής καπιταλιστικής επιχείρησης.

Με λίγα λόγια οι επιδοτήσεις, που τόσα χρόνια προπαγάνδιζαν σαν το «μάνα εξ ουρανού» για τους αγρότες, αποδεικνύεται στην πράξη πως έγιναν ο νεκροθάφτης της φτωχής αγροτιάς και αποτέλεσαν το «τυρί στη φάκα», προκειμένου να βγουν από την παραγωγή οι φτωχοί αγρότες και σήμερα να θεωρούνται « ανενεργοί» ή « μη κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες.

Αυτά είναι τα νέα σενάρια της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2014-2010, που είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ.

Αυτή είναι η αγροτική πολιτική της ΕΕ, που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας όλες διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις. Πολιτική που στηρίζουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τώρα με διάφορες "ενημερωτικές ημερίδες" γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί σαν "βελτιωτική της οικονομίας του Έλληνα αγρότη", την ώρα μάλιστα που αυτός καθημερινά ξεκληρίζεται.

Καταδικάζουμε σαν "Λαϊκή Συσπείρωση" Κεντρικής Μακεδονίας την προσπάθεια εξωραϊσμού και ωραιοποίησης της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να δίνουν καθημερινά τη δική τους οργανωμένη αγωνιστική απάντηση σ’ αυτή την πολιτική, σε κοινή δράση και μέτωπο με τους εργαζόμενους, με τους αυτοαπασχολούμενους, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της δικιάς τους εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.