Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κλειστοί οι Δήμοι της Χώρας από Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 18 Ιουλίου 2013

"Η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που συνεδρίασε την, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στο Ξενοδοχείο «Caravel» και υπό την παρουσία χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε το κλείσιμο των Δήμων και την αναστολή λειτουργίας τους από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013. Είναι πλέον εμφανές και στον πιο δύσπιστο πως οι «μεταρρυθμίσεις» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ισοδυναμούν με απολύσεις εργαζομένων και διάλυση του θεσμού.

Με δεδομένο πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «καρμανιόλα», μεταφέρθηκε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ως εξής:

1. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 και ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 απέχουμε από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια αλλά και στην Αττική είναι σε ετοιμότητα και ζητούν συναντήσεις με του τοπικούς «βουλευτές» τους. Στόχος είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής. Ας τους γίνει σαφές πως όσοι συμβάλλουν με τη ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.

3. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 12.00 το πρωί, συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Καραϊσκάκη από την οποία θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.

4. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 8.00 το βράδυ, συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία Καλλιτεχνών.

5. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.

6. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, από τις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιούμε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος με προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ενώ θα γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης Συναυλίας Συμπαράστασης από διάφορους καλλιτέχνες.

Βασικό σύνθημα μας είναι: «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ».


7. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή. Η ώρα και ο τόπος συγκέντρωσης θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή με τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου εργαζομένων, αιρετών και των πολιτών είναι σίγουρο ότι με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε διάταξη και σκέψη για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης."

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.