Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"O νοών, νοήτω..."

Παρέμβαση Βασίλη Μάτσκου
"Σχετικά με την συνέντευξη του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα  στη ΓΝΩΜΗ http://gnomikilkis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html θα ήθελα να σχολιάσω.
Τελικά ο κος Περιφερειάρχης είπε, είπε, είπε.. αλλά κανένα έργο της Περιφέρειας για το Κιλκίς ΔΕΝ ανέφερε...(αν και πριν λίγες βδομάδες έκανε αναφορά για δεκάδες έργα που τρέχουν στο Κιλκίς!!! χωρίς και τότε να διευκρινήσει).


Όσον αφορά τον περιβότηtο δρόμο Κιλκίς-Θεσσαλονίκης (το μοναδικό "δώρο στους Κιλκισιώτες" που ανέφερε) να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ είναι έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος από Κιλκίς σταμάτησε λίγο πριν τη Ν.Σάντα κι όχι λίγο μετά (που είναι και τα διοικητικά όρια) για πρακτικούς λόγους απλά.

Εμείς (οι Κιλκισιώτες) το τελειώσαμε το κομμάτι του δρόμου που μας αντιστοιχεί πριν από αρκετά χρόνια. Κι έχει σημασία αυτό γιατί πριν χρόνια το Κιλκίς δαπάνησε σημαντικό μέρος των κονδυλίων που του αντιστοιχούσε από το Γ' ΚΠΣ για τον δρόμο αυτό, δίνοντάς του προτεραιότητα, κάτι που δεν έκανε η Θεσσαλονίκη γιατί από τότε δεν αντιλήφθηκε την δυνατότητα ανάπτυξής της προς το Κιλκίς. 

Φαίνεται ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα από το ύφος του κου Τζιτζικώστα. Τώρα, γιατί τον δρόμο που κυκλοφορούνε φορτηγά ελληνικά, της FYROM, βουλγάρικα, τούρκικα, κλπ., ΙΧ ανθρώπων που πάνε στη δουλειά τους, Θεσσαλονικέων, Αθηναίων, κατοίκων γενικότερα της Περιφέρειας και φυσικά Κιλκισιωτών .. τον θεωρεί δώρο στους Κιλκισιώτες;... δεν καταλαβαίνω!

Εμείς δεν θέλουμε δώρα, θέλουμε η πολιτεία (και η Περιφέρεια είναι μέρος της) να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες της και στις επιχειρήσεις της που πληρώνουν τους φόρους τους (ή για να είναι σε θέση να τους πληρώσουν)... και ο νοών, νοήτω..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.