Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αιτία πολέμου οι απολύσεις εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝΗ δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών στη Βουλή.
Με αυτό τον τρόπο 5.000 ως 8.000 εκπαιδευτικοί εντός του επόμενου μήνα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 «αποχωρήσεων» ως το τέλος του 2014. Για τους «εκτελεστές» των μνημονιακών πολιτικών αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι παρά κάποιοι ακόμα αριθμοί, που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. Για μας, είναι ζήτημα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους τους συναδέλφους όσο και για τις οικογένειές τους. Επιπλέον, με αυτές τις πολιτικές το δημόσιο σχολείο θα υποβαθμιστεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο.

Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη αλλά και από τη μυστική συμφωνία της 13-5-13 του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και της τρόικας, που έδειχναν ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται να είναι μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς «κινητικότητας».

Η δικομματική κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας βαφτίζει με περισσό θράσος ως «μεταρρυθμίσεις» την πλήρη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των παροχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα σχέδια για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, γιατί προφανώς δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα. Θυμίζουμε ότι δύο μέρες πριν κατατεθεί στη Βουλή η αύξηση του ωραρίου, ο τότε Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωνε την ΟΛΜΕ ότι «δεν είναι στις προθέσεις τους η αύξηση του ωραρίου και δεν μπορεί να διαψεύδει δημοσιεύματα». Αν ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεν προβεί αμέσως σε διάψευση, θα είναι εξίσου συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε σχολική μονάδα, σε όλη την Ελλάδα, θα γίνει μια ΕΡΤ. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς και μαθητές, μαζί με όλο το λαό, θα υπερασπιστούν το Δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα κάθε μαθητή στη μόρφωση. Κάθε Σχολείο, κάθε Νοσοκομείο και κάθε Δημαρχείο θα γίνουν κέντρα του αγώνα. Το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει δυναμικές αγωνιστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.