Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

"Το Κιλκίς δεν προλαβαίνει να μετράει τα χαστούκια της συγκυβέρνησης"

Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Το Κιλκίς όπως και όλη η Ελλάδα δεν προλαβαίνει να μετράει τα «χαστούκια» από την επίθεση Τρόικας και τρικομματικής συγκυβέρνησης: 
- Τρία σχολεία (σε Γοργόπη, Τούμπα και Πλαγιά) κλείνουν από τη νέα σχολική χρονιά παρά τις διαψεύσεις που ανακοινώθηκαν προ εξαμήνου, όταν για πρώτη φορά άρχισαν να διαρρέουν αυτές οι πληροφορίες.
- Δύο τμήματα της ΔΟΥ Κιλκίς μεταφέρονται από 1/7 στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις από τοπικούς παράγοντες ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, «τουλάχιστον όχι στο τρέχον έτος» όπως δήλωναν.


Στη σύσκεψη που προκάλεσε το Επιμελητήριο Κιλκίς για την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Κιλκίς, συμμετείχε εκτάκτως κι ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Θ. Θεοχάρης, συνοδευόμενος απ` τον γεν. διευθυντή των Τελωνείων Ελλάδας, Κ. Νηχωρίτη. 


Προσπάθησαν να ακολουθήσουν την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, δηλαδή να διαψεύσουν τις φήμες που οι ίδιοι έχουν αφήσει να διαρρεύσουν και οι οποίες μετά από λίγο καιρό υλοποιούνται. Ο κ. Νηχωρίτης λοιπόν προσπάθησε να πει ότι η υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς είναι απλά δημοσιεύματα στα οποία δε θα έπρεπε να δίνουμε σημασία.

Για κακή του τύχη όμως, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα πρόσφατα στην Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών στην έγγραφη απάντησή του επιβεβαίωνε ότι υπάρχει σχετικός σχεδιασμός υποβάθμισης του Τελωνείου και απλά μένει να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

 Όταν αναφέρθηκε αυτό σήμερα στην σύσκεψη, ο κ. Νηχωρίτης αρκέστηκε να πει: «συγνώμη δεν το γνώριζα», ενώ ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «δεν έχει σημασία αν θα υποβαθμιστεί τώρα ή αργότερα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα υποβαθμιστεί», δηλώνοντας με περισσή αλαζονεία στους τοπικούς φορείς: «θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό». Απέδωσε βέβαια τα κακά μαντάτα στις «δεσμεύσεις που έχουμε από την Τρόικα, που είναι δεδομένες και θα υλοποιηθούν».

Εδώ και καιρό έχουν πέσει πια οι μάσκες. Κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν κατά μέρος τα προσχήματα περί σχεδιασμών για εξορθολογισμό του δημοσίου, δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία ότι το μόνο που υπάρχει είναι η πιστή εφαρμογή των επιταγών της τρόικα. «Και όχι μόνο της Τρόικα» λέμε εμείς, όπως περίτρανα φάνηκε με την δικτατορικής έμπνευσης εξαφάνιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όλο το κυβερνητικό επιτελείο είναι απλοί υπηρέτες των εντολοδόχων τους και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι τίποτα παραπάνω από αριθμούς. Έχουμε ήδη παραδώσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Αν τους το επιτρέψουμε, είναι τόσο αδίστακτοι που θα τα πάρουν όλα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.