Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γιατί πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η διαφθορά και η αργομισθία θεωρούνται κεκτημένα δικαιώματα, τα οποία οφείλει να τα διατηρεί η κοινωνία έστω και αν οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνει γιατί ως κοινωνία πιστέψαμε ότι μπορεί να υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που μπορεί να καταναλώνει χωρίς να παράγει. Πεθαίνει, γιατί για πολλά χρόνια τώρα τα δανεικά μας επέτρεψαν να ζούμε στις ψευδαισθήσεις μας, αποφεύγοντας την πραγματικότητα με κάθε μέσο. Πεθαίνει, γιατί πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, είχε αρχίσει να δημιουργείται μια τάξη νεόπτωχων που ήταν αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που αντί να δημιουργεί πλούτο τον κατέστρεφε σε ένα χυδαίο και αλαζονικό πάρτι διάβρωσης συνειδήσεων και εκφυλισμού θεσμών.

Κλασσικό παράδειγμα αυτής της ύβρεως η ΕΡΤ. Η σπατάλη, η διαφθορά και η αργομισθία είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που είναι δύσκολο να βρεις Έλληνα που να μην έχει μια ιστορία για όλα τα απίθανα που συνέβαιναν στο ραδιομέγαρο. Όπως:

- Την νεαρή απόφοιτο πανεπιστημίου με τον μπαμπά μέλος του ΠΑΣΟΚ που θα διοριστεί στην ΕΡΤ. Θα περνάει κανά δυο φορές την εβδομάδα να βάζει τυπικές υπογραφές. Οι καθαρές ετήσιες αποδοχές της θα έχουν φθάσει τα 60,000 ευρώ και στον πολύ ελεύθερο χρόνο της θα τρέχει μια αντιπροσωπία πολυεθνικής την «οποία η ίδια διεύθυνε full-time.»

- Ο αρχισυντάκτης στο γραφείο ρεπορτάζ την ΝΕΤ που θα ψάχνει ρεπόρτερ για να καλυφθεί έκτακτο θέμα της επικαιρότητας, και όταν τελικά βρει την ρεπόρτερ αυτή θα αρνηθεί να κάνει την δουλειά της γιατί «είναι στο μπαρ για ποτό.»

- Τους τεχνικούς που θα αφήνουν σύγχρονα και ακριβοπληρωμένα μηχανήματα στο υπόγεια να σαπίζουν, γιατί ποιος έχει όρεξη τώρα να κάνει σεμινάρια για να μάθει πως λειτουργούν.

- Την ΕΡΤ3 με τους 422 εργαζόμενους και τις 490 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων.

- Τα 300 ευρώ για επίδομα καφέ σε στελέχη της ΕΡΤ, και τους δημοσιογράφους που δεν έχουν πατήσει στο ραδιομέγαρο για καμιά δεκαετία, αλλά κατά κάποιο τρόπο πληρώνονται και υπερωρίες.

Αυτά είναι μια εξαιρετικά μικρή συλλογή συμβάντων από τον απίθανο λαβύρινθο διαφθοράς και σπατάλης της ΕΡΤ. Και όλα αυτά και πολλά άλλα υπάρχουν για να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης ποσό δεκαπλάσιο από ένα ιδιωτικό κανάλι που έχει την διπλάσια ακροαματικότητα από την ΕΡΤ. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ΕΡΤ, τότε σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Η συντεχνία των δημοσιογράφων έχει επιβάλει την σιωπή σε όλη την Ελλάδα. Οι μόνες εκπομπές που επιτρέπονται είναι αυτές που αφορούν το θέμα της ΕΡΤ. Σαν να μη έφθανε αυτό, ακόμα και σ΄ αυτές τις εκπομπές απαγορεύεται να συμμετέχουν πολιτικοί ή δημοσιογράφοι που διαφωνούν με την γραμμή της συντεχνίας.

Για τους 2.656 της ΕΡΤ θα πρέπει να ακινητοποιηθεί όλη η Ελλάδα. Για το 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα δεν κουνήθηκε φύλλο. Και όλοι αυτοί άνεργοι δεν είναι έτσι τυχαία στο δρόμο. Μπορεί ακόμα και στις “καλές” εποχές να μην τα πήγαιναν καλά, αλλά τώρα τους έτυχε να πληρώσουν με την ανεργία τους τις σπατάλες και τις αργομισθίες της άλλης Ελλάδας που ζει στις πράσινες κοιλάδες του βαθέως κράτους. Στην Ελλάδα άλλος τα σπάει, άλλος τα πληρώνει. Και αυτός που τα σπάει έχει και το θράσος να φιγουράρει την αλαζονεία του από τηλεοράσεως επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν αγαπητέ άγνωστε κύριε Ναπολέοντα, διαβάστε μιά τοποθέτηση για την επάρατο ΕΡΤ. και είναι η αλήθεια που κρύβετε, άθελα σας ελπίζω. από τον Γιάννη Κότσιρα, που με καλύπτει απόλυτα .
    << Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
    Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
    Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
    Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
    οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
    Κι εσύ χαίρεσαι…>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε αδιάβαστε
    αν πραγματικά είχες ενδιαφέρον (όχι πυροσβεστικό) για το θέμα θα είχες λάβει γνώση ότι απο καιρό υπάρχουν φωνές που ενημέρωναν τον κόσμο σε ημερίδες για το αναγκαστικό φίμωμα στο οποίο υποχρεούνταν, για λογοκρισία κλπ. Ναι, αυτό το έκαναν δημοσίως δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στην Ερτ.

    Επιπλέον θα έπρεπε να μην μπερδεύεις....τέλος πάντων τα πράγματα
    Το καθεστώς κακοδιαχείρησης, ρουσφετιού, πελατειακών σχέσεων κα είναι δημιούργημα των διοικήσεων της Ερτ, διοικήσεων = παρατρεχάμενων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

    Το έκτρωμα λοιπόν είναι το δημιούργημα που τώρα χρησιμοποιείται από τον δημιουργό ως άλλοθι. ΑΙΣΧΟΣ!
    Αν θέλανε να στρώσουνε τα πράγματα δε θα έπρεπε να κατεβάσουν μισθούς στις φίρμες δημοσιογράφους; Δε θα έπρεπε να δώσουν πρώτα στη δημοσιότητα διαφανή στοιχεία για όλα όσα κατηγορούν τον απλό εργαζόμενο; Δηλαδή ο Χ κουμπάρος διορίστηκε στο κανάλι από τον τεχνικό ;;;!!! ΕΛΕΟΣ με αυτή τη λογική βλακείας !

    Αν θέλανε να αυξήσουν την ακροαματικότητα της Ερτ δε θα έπρεπε να βάλουν τον ΕΣΡ να βάλει πρόστιμα για τα σήριαλ ανοησίας, τα σόου αποβλάκωσης και τις ειδήσεις life style των ιδιωτικών καναλιών των λόμπυ που από χρόνια συνοδεύουν το οικογενειακό γεύμα παράγωντας βλαμμένους;;

    ΈΛΕΟΣ δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράγοντας βλαμμένους:!! πολύ σκληρη τοποθέτηση, για τους δυστυχείς. Συμφωνώ ότι ούτε τα πράγματα θέλουν να στρώσουν, ούτε μέτρα είναι ικανοί να πάρουν οι κύριοι που νομίζουν ότι άρχουν, αλλά τη δουλειά των αφεντικών τους..... μιά χαρά την κάνουν.

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.