Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

«Σήμερα η ΕΡΤ αύριο εμείς»

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Η κυβέρνηση υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι απολύονται 3000 εργαζόμενοι. Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών φάνηκε πλέον καθαρά ο... αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης, που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστικά τη βουλή και το Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων για την κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης διότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα «δεινά» που χρεώνουν τώρα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα των μνημονίων η ενημέρωση αφήνεται, πλέον, στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικής τους αντίληψης περί δημοκρατίας.

Κατ’ αναλογία με την ΕΡΤ και με το ίδιο σκεπτικό - για λόγους οικονομίας- οι επόμενοι στόχοι θα είναι θέατρα, πολιτιστικοί οργανισμοί- σχολεία και πανεπιστήμια. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που τόσο μας έχει βοηθήσει στη δουλειά μας, μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και των πολύτιμων αρχείων της, συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, το δικαίωμα στην εργασία.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.