Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι φροντίζοντας το ποτάμι μας!"

Υπογράφει η Ομάδα δράσης Πάικου
"Την Κυριακή 2 Ιουνίου στη Γουμένισσα, στην τοποθεσία δυο ποτάμια υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι κάνοντας πράξη την ανάγκη μας να φροντίσουμε το ποτάμι. Περίπου 25 άτομα πήραμε φτυάρια και τσουγκράνες, βάλαμε το μεράκι μας και γίναμε παρέα με ένα κοινό στόχο. Από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 όλοι με τον ενθουσιασμό μας και καθένας με τον τρόπο και τις δυνάμεις του κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για την καθαριότητα του ποταμού που τόση χαρά μας προσφέρει το καλοκαίρι. Με αυτή την ομαδική συντονισμένη προσπάθεια καθαρίσαμε την είσοδο,το εσωτερικό και τον ευρύτερο χώρο της πισίνας καθώς επίσης και τις ξύλινες γέφυρες.

Η ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων δείχνει πως όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να συντονίσουμε και να πραγματοποιήσουμε δράσεις με στόχο την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε πρώτα απ΄ όλα τους κατοίκους για τον χρόνο που αφιέρωσαν, τον Κύριο Δημήτρη Τερζή για την διάθεση του εκσκαφέα και της προσωπικής του εργασίας για τον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου της πισίνας.

Επίσης, την Αντιδήμαρχο της Τοπικής Ενότητας Γουμένισσας για την παροχή εργαλείων και μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς επίσης και τους δύο υπαλλήλους καθαρισμού. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εργασία που πρόσφερε η πυροσβεστική Γουμένισσας.

Χρόνια τώρα παρατηρούμε βασικές ελλείψεις για την καθαριότητα του χώρου αναψυχής του ποταμού: Απουσία οργανωτικού πλάνου για τη συστηματική αξιοποίηση των απορριμματοφόρων και των υπάλληλων καθαριότητας, γενικότερη έλλειψη προγραμματισμού για την τοποθέτηση μικρών και μεγάλων κάδων. Η συγκεκριμένη προσφορά των κατοίκων είχε φανερά θετικό αποτελέσματα για την καθαριότητα. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό.

Για να έχουν διάρκεια τα αποτελέσματα των εθελοντικών δράσεων καθαριότητας θα πρέπει να συμβαίνουν σε ένα οργανωμένο δήμο. Κάθε Δήμος που σέβεται τον πολιτισμό και το περιβάλλον οφείλει να έχει οργανωμένο πλάνο καθαριότητας. Πιστεύουμε ότι οι εθελοντικές δράσεις θα πρέπει να είναι υποστηρικτές. Σε καμία περίπτωση να μην δημιουργούνται εσφαλμένες προσδοκίες πως μπορούν να υποκαταστήσουν την οργανωμένη πολιτεία και θέσεις εργασίας.

Στόχος μας είναι να καταγράψουμε ελλείψεις, να αναδείξουμε ανάγκες και να αναλάβουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες προσελκύοντας ακόμη περισσότερο κόσμο. Υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι κάνοντας πράξη μια από τις ιδέες μας. Προς το παρόν το αποτέλεσμα από την ομαδική εργασία μας αποζημίωσε. Αισιοδοξούμε να υπάρξει η κατάλληλη συνέχεια."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.