Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στον Κοκκινοπηλό Λάρισας η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Ένα μικρό χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου , στα 1250 μέτρα υψόμετρο, ο Κοκκινοπηλός μας ..”συστήνεται” αυτή την εβδομάδα μέσα από την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”.
Είναι σήμερα το μεγαλύτερο βλαχοχώρι του Ολύμπου.

Από τον χωριό ξεκινούν τα μονοπάτια και οι διαδρομές του Ολύμπου. Μιλάμε για την πλούσια ιστορία, μπαίνουμε στον επιβλητικό ναό της Αγίας Παρασκευής και συναντούμε τον ιερέα.

Παρακολουθούμε το καθιερωμένο άνοιγμα στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στον Κοκκινοπλό. Πρόκειται για ένα ακόμη θρησκευτικό έθιμο που είναι ταυτισμένο με την ιστορία του χωριού. Πλήθος κόσμου από την Κατερίνη, τον Κοκκινοπλό και τα γύρω χωριά δίνουν το παρόν.

Επισκεπτόμαστε τον σύλλογο Κοκκινοπλιτών νομού Πιερίας , ακούμε τραγούδια ενώ πραγματοποιούμε μια επίσκεψη σε μια βλάχικη στάνη. Κουρεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο πρόβατα. Δυο ξαδέλφια θυμούνται ιστορίες από τα παλιά, ενώ βλέπουμε το μικρό λαογραφικό μουσείο του χωριού.

Μαγειρεύουμε χοιρινό με πράσα. Τα χορευτικά στην πλατεία γίνονται η αφορμή να έρθει πολύς κόσμος στο χωριό!

Από Θεσσαλονίκη, από Κάτερίνη, από Λάρισα και όχι μόνο. Όλοι επιστρέφουν με αφορμή την εκπομπή της 4Ε. Χαρά και τιμή η παρουσία φίλων από την Κρήτη, αδελφοποιημένος σύλλογος με των Κοκκινοπλιτών. Θα τους δούμε και θα τους ακούσουμε όλους. Φυσικά οι γυναίκες έχουν ετοιμάσει εδέσματα για όλους.

Αυτά και άλλα πολλά αυτή την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11:45 και σε επανάληψη την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 16:45. Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV και διαδικτύου αλλά και παγκόσμια μέσω δορυφόρων .

Μια μικρή “γεύση” στο τηλεοπτικό σποτ
http://www.youtube.com/watch?v=eb7n04UMAu4






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.