Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Χαιρετισμός Αγαθοπούλου στο Ιστορικό Συνέδριο του Δήμου Κιλκίς

Η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ε. Αγαθοπούλου παρευρέθηκε στο ιστορικό συνέδριο που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη του Κιλκίς και δήλωσε:
«Καλωσήρθαμε όλοι στο 1ο Ιστορικό Συνέδριο της πόλης του Κιλκίς για τους Βαλκανικούς πολέμους και την ιστορική μάχη του Κιλκίς, μια μάχη που έχει γραφτεί στις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και που δείχνει τη σημασία της τόσο για την πόλη μας όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Εάν αυτό το συνέδριο διεξάγονταν 15 μέρες πριν, όλη η Ελλάδα θα γνώριζε την ύπαρξή του, όλη η ελληνική κοινωνία θα είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει, έστω και από μακριά, να το παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου. 

Αντίθετα, μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κυρίως η επαρχία, έχει εξαφανιστεί από το χάρτη της ενημέρωσης, τόσο ως πομπός όσο και ως δέκτης γεγονότων. Έχουμε βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι. Και αυτό δεν είναι απλά ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα ιστορικότητας, κοινωνικής συνοχής, εθνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας, έννοιες πολύ επίκαιρες στη σημερινή επέτειο.

Γι’ αυτό ας γίνουν αυτές οι μέρες αφορμή συλλογισμού για όλους μας, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Ας διδαχτούμε από την ιστορία μας και ας κάνουμε ό, τι αναλογεί στον καθένα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά και του μέλλοντος του τόπου μας και των ανθρώπων του. 

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενιές, αλλά και σε αυτούς που τιμούμε σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριό μας και είμαι σίγουρη ότι τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν τροφή σκέψης για όλους εμάς. Ευχαριστώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.