Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα Πολιτών του Κιλκίς για το κλείσιμο της ΕΡΤ

"Η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επιχειρεί ένα καθοριστικό χτύπημα όχι μόνο στους εργαζομένους και την ενημέρωση, αλλά ένα τελειωτικό χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι προσκλητήριο για όλους μας. Δεν παλεύουμε για ένα μισθό, παλεύουμε για να παραμείνει η δημοκρατία στην Ελλάδα, σε αυτόν τον τόπο. Ειμαστε αντιμέτωποι με τη συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης. Η ΕΡΤ είναι κοινωνικός πλούτος, επενυδμένος εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για απόφαση χούντας. Δε θα περιμένουμε να έρθει η σειρά μας.

Ολοι στο δρόμο σε ανένδοτο αγώνα , μαζί με τους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό, για να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Είναι καθήκον όλων - Το ποτήρι ξεχείλισε

Ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας να πάρει θέση και να εκδώσει ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ενάντια στη δημοκρατική εκτροπή. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ακόμα και η σιωπή συνιστά συνενοχή."

3 σχόλια:

  1. Δεν εκπροσωπεί το παραπανω κείμενο τους πολίτες του κιλκίς και δεν ξέρω πως ο καθένας χρησιμοποιή στο όνομα των πολιτών του κιλκις θέσεις και απόψεις χωρίς να τους ζητηθουν.
    Υπάρχουν πολλοί με τη αντίθετη άποψη ,γιατι δεν γίνεται να αντιδρούμε μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα του δημοσιου στενου και ευρήτερου τομέα.Και φυσικά παλέυετε για τον μισθό σας μόνο και την πάρτη σας!!!!
    Δεν έχει κουνηθεί φύλο εδώ και 3 χρόνια, γιατι απολύσεις γίνονται μόνο στον ιδιωτικό τομεα(1.500.000 ανεργοι).
    Δεν γίνεται στην κρίση να ζουν μόνο αυτοι που είναι κάτω απο την ομπρέλα του δημοσιου γιατι εξακολοθουν να πέρνουν ένα μισθο που παραμένει πολύ μεγάλος σε σχέση με την ζουγκλα της ανεργείας και της εκμετάλευσεις στον ιδιωτικο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λύκε εμείς οι λίγοι που από 3 χρόνια βγαίνουμε και κάνουμε από πορείες κλπ δεν είχαμε τη χαρά να σε γνωρίσουμε ποτέ
    Από τον καναπέ με το φραπέ έχεις άποψη;

    Αν ήσουν εκεί θα έβλεπες και τους άνεργους και τους αγρότες και τους μαγαζάτορες -ε και τι να κάνουμε δηλαδή;μόνο αν δεν είσαι δημόσιος έχεις το δικαίωμα αντίδρασης;;

    δεν το ξέραμε ότι όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί σε όποιο θέμα είναι παρθενογεννέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στις πορειές ήμουν και στις συγκεντρωσεις των αγανακτησμενων στην πλατεία ειρήνης ήμουν για φραπε και καναπέ σιγουρα δεν εννοεις εμένα και αυτο που είδα ήταν μια συμμετοχη πολυ μικρη με πλειοψηφια γνωστων κομ ματικων δημοσιων υπαλληλων,μακάρι να έβγεναν οι άνεργοι και οι αγρότες στις πλατειες αλλά τόσα χρόνια ο κομματικος συνδικαλισμος έχει καπέλωση και ευνουχιση οποιαδηποτε αντίδραση πολιτων με πραγματικά προβληματα.Με αποτέλεσμα οι μόνιμα διαμαρτυρομενοι και ευνοουμενοι παντα να είναι αυτοί που το κράτος τους τάιζε και τους έκανε μπαλάκι για το συμφερον του κάθε εργατοπατερα και του κόμματος που υπηρετουσε.
    Και τέλος αν νομίζεις ότι αυτή η μειοψηφία που ήταν στην πλατεία και στις πορείες μπορει ναλεει οτι εκφράζει την γνώμη όλων των πολιτων του κιλκις κάνετε μεγάλο λάθος, το ότι οι λίγοι είναι οργανωμενοι και έχουν μια άποψη δε μπορει να παρουσιάζεται σαν κυρίαρχη των πολιτων του κιλκις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.