Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Στο Κιλκίς από χθες ο Α. Τζιτζικώστας

Στο Κιλκίς βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς.
Χθες το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Χρήστο Γκουντενούδη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Κιλκίς Παύλο Θωμαΐδη και Ανδρέα Βεργίδη, υποδέχθηκε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη μάχη του Κιλκίς - Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης.

Σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς, χοροστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μάχης Κιλκίς-Λαχανά και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό 21ης Ιουνίου του Κιλκίς.

“Είχα τη χαρά και την ξεχωριστή τιμή να υποδεχθώ στο Κιλκίς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της πόλης. Η παρουσία του εδώ, στο ακριτικό Κιλκίς, με την ευκαιρία μιας τόσο σημαντικής επετείου, όπως είναι η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ιστορική μάχη του Λαχανά και την απελευθέρωση του Κιλκίς, τιμά τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η επέτειος για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη του Λαχανά στους βαλκανικούς πολέμους, που οδήγησε στην απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς, λίγους μήνες μετά τη Θεσσαλονίκη, είναι ορόσημο για την ιστορία της περιοχής και των ανθρώπων της, οι οποίοι πολέμησαν ηρωικά για τη διατήρηση της ελληνικής τους ταυτότητας και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό. 

Ο εορτασμός της επετείου και η τιμή της μνήμης όλων όσοι θυσιάστηκαν αποτελούν ένα σπουδαίο μάθημα ιστορίας για τις νεότερες γενιές, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ξεχωριστή συμβολή των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας στους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.