Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πρόταση για ψήφισμα από τον Στέφανο Τσιόνκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για την ΕΡΤ

Για την "Δημιουργική Πρωτοβουλία"
Τσιόνκης Στέφανος 
Δημοτικός Σύμβουλος -Οδοντίατρος
Η πραξικοπηματική διακοπή εκπομπής όλων των καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, που έγινε μετά την αιφνιδιαστική διάλυσή του και πέρα από κάθε δημοκρατική νομιμότητα στις 11/6/2013 στερεί από τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν στρέφεται μόνο κατά των 2.654 εργαζόμενων που απολύονται, αλλά ενάντια σε όλο τον ελληνικό λαό και το δικαίωμά του για αντικειμενική, σοβαρή ενημέρωση και πληροφόρηση. Στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία, στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε, αφού παρακάμπτει για 19η φορά το Κοινοβούλιο καθώς με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου «σώπασαν» τη φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, συνεχίζοντας ένα αυταρχικό κατήφορο. 

Εύκολη λεία και θυσία στις ορέξεις της τρόικας και στην υποταγή της κυβέρνησης οι 2.654 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, 29 ραδιοφωνικούς, το ψηφιακό αρχείο, τις ιστοσελίδες, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και το περιοδικό ραδιοτηλεόραση. 

Εύκολη η αιφνίδια θυσία της δημόσιας ενημέρωσης, ως λύση τελευταίας στιγμής προκειμένου να προχωρήσει το μνημόνιο, παραδίδοντας ταυτόχρονα στους καναλάρχες το ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει την τόλμη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να απολογηθεί για την πολιτεία τόσων χρόνων, που ευθύνεται για την κατάσταση της πατρίδας μας και για τις σαφείς αδυναμίες των δημόσιων φορέων. Και το πιο εύκολο επιχείρημα για να κρύψουν και το πρόβλημα και την ευθύνη είναι η ύπουλη και ύποπτη ανάδειξη των ευθυνών εργαζομένων, συντεχνιών, αιρετών και Δημάρχων. Αντί να διαμορφωθεί μια αποτελεσματική πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας.

Κανένα επιχείρημα δεν δικαιολογεί επιλογές που πλήττουν, καταργούν και ξεπουλούν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, και διαλύουν τη κοινωνία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την οικονομία. Πολύ περισσότερο όταν τα «επιχειρήματα» αυτά δεν είναι πραγματικά, και όταν εκτοξεύονται από αυτούς που συνέβαλλαν στη «φαυλότητα», την «σπατάλη» και την «αδιαφάνεια» όλα αυτά τα χρόνια και που μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν πράξει το ελάχιστο για την καταπολέμηση όλων αυτών που εδώ και ένα χρόνο διαπιστώνουν και διακηρύσσουν αλλά συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να διατηρούν το προνομιακό καθεστώς αξιοποίησης των δημόσιων συχνοτήτων από ιδιώτες.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για την υγιή λειτουργία της ΕΡΤ με θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κοινωνικό αγαθό, καθιστώντας την δημόσια και όχι κρατική, όχι εργαλείο πολιτικών και πελατειακών συμφερόντων, μειώνοντας τις επιβαρύνσεις για τον πολίτη. Επιθυμούμε μια ραδιοτηλεόραση που θα προβάλλει και θα ενισχύει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κοινωνική λειτουργία και δημιουργία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον απόδημο ελληνισμό, τη χώρα μας.

Διαφωνούμε κάθετα με όλες τις οριζόντιες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις διακοπής λειτουργίας νομικών προσώπων, που παρέχουν και διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, που η κυβέρνηση εφαρμόζει στην ΕΡΤ και σχεδιάζει να εφαρμόσει στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των δήμων. Τους προειδοποιούμε : Δεν θα περάσει !

Πλέον η ΕΡΤ πέρασε στα χέρια των εργαζόμενων. Είναι θέμα δημοκρατίας η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η προάσπιση της δημοκρατίας και του δικαιώματος των πολιτών της για ελεύθερη, πλουραλιστική, αντικειμενική ενημέρωση. Εμείς στην Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων για να είναι η ΕΡΤ ανοιχτή, κτήμα και ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλογικούς φορείς, τους χρήστες και τους ωφελούμενους των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούμε και με αλληλεγγύη να αντισταθούμε για το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στην αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση, το δικαίωμα στην πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα κοινωνικά αγαθά, το νερό, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, το δικαίωμα στην ανάπτυξη και στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.