Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει». Ως διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιδιώκουμε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση.

Με έμπνευση τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση.

Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες.

Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής.

Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν – δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ.

Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.

Ιδιαίτερα φέτος, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν ένα μεγάλο βήμα, με την πραγματοποίησή τους στα Δυτικά της πόλης, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Επιδιώκοντας ακόμα περισσότερη επαφή με τη νεολαία και τους εργαζόμενους των Δυτικών συνοικιών της πόλης που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση και την ανεργία, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ τολμούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική πολιτιστική και πολιτική πρόταση ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, των μνημονίων, του φασισμού και της ανεργίας. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει και οι ομάδες των Αναιρέσεων δουλεύουν πυρετωδώς. Με σύνθημα «Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», προετοιμάζονται οι συζητήσεις, οι εκθέσεις, τα workshops και φυσικά οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις…. Σας περιμένουμε!

Για περισσότερη ενημέρωση επισκευθείτε το blog anaireseisthes, τη σελίδα του φεστιβάλ Πανελλαδικά: anaireseis.gr και τη σελίδα μας στο facebook


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_RWng44BEms

Παρασκευή 7 Ιούνη"Πως θα νικήσει ο λαός; Με ποια Αριστερά και ποιο Εργατικό Κίνημα;"

Συζητάμε για την κατάσταση στη χώρα, την ΕΕ και διεθνως, εκτιμούμε το βαθος και την ένταση της κρίσης και κυρίως αναζητούμε τις διεξόδους ανατροπής αυτής της κατάστασης από τη σκοπιά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ιδιαίτερη πτυχή της συζήτησης ευελπιστούμε να είναι οι διαφορετικές προτάσεις της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κά), στο ζήτημα της επιβίωσης του λαού, το πρόγραμμα των διεκδικήσεων τους, αλλά και τους τρόπους επιβολής αυτών. Η συζήτηση δεν μπορεί παρά να γίνει στο έδαφος της προδοσίας της απεργίας των καθηγητών, αλλά και των συγκλονιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων στην Τουρκία, με ζητούμενο ενα αντάξιο των απαιτήσεων της εποχής εργατικό και λαϊκό κίνημα ως ανάγκη απέναντι στον στον προδοτικό και δυσφημιστικό για τις συλλογικές διεκδικήσεις ρόλο του επίσημου εργατικού κινήματος...

ομιλητές
Άγγελος Χάγιος,

περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Γιάννης Τόλιος,

οικονομολόγος
Γιάννης Λαθήρας,

αντιπρόεδρος Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νικης
συντονίζει ο Γ. Μαριάς,

μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ- ΘΕΑΤΡΟ

σκηνή Α:

(σαν) ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ- ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- “αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ”

σκηνή Β:
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ

Ρεμπετικο γλέντι με τους Αν Φαν Γκατέ

θεατρικό project από τη θεατρική ομάδα “C for Circus”


Σάββατο 8 Ιούνη"Υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι στον καπιταλισμό της καταστροφής με τις κοινωνικές ανάγκες και τους εργαζόμενους στο τιμόνι"

Η κρίση που βιώνουμε ούτε φυσικό φαινόμενο είναι, ούτε ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι τρανή απόδειξη της χρεωκοπίας της ελεύθερης αγορας και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Απέναντι στο όραμα των κυνερνήσεων- εντολοδόχων τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων, που δεν είναι άλλο από τους μισθούς Κίνας, την καταστροφή και ιδιωτικοποίηση κάθε δημοσίου αγαθού και την ανελευθερία, υπάρχει άλλος δρόμος για την κοινωνία: Σε σύγκρουση με το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ, τη λογική του Κέρδους και της Εκμετάλλευσης, μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο βασιζόμενοι, στις τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις και το πιο μορφωμένο από ποτέ εργατικό μας δυναμικό, που σήμερα λιμνάζει ή μεταναστεύει.

ομιλητές
Παναγιώτης Μαυροειδής,

μεταλλειολογος, μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΑΡ
Τάσος Βασιλειάδης,

μηχανικός μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μιχάλης Ρίζος,

γιατρός, γραμματέας σωματείου εργαζομένων νοσοκομείο Αττικό

παράλληλο workshop:
"αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία"

με μέλη του συντονιστικού αγώνα ενάντια στα μεταλλεία

Ενημέρωση, συζήτηση για την κατάσταση και το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ- ΘΕΑΤΡΟ

σκηνή Α:

ZEBRA TRACKS
GANG OF FOUR (UK)
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ


σκηνή Β:
ΔΗΜ. ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ: “Τα ρεμπέτικα της Κιθάρας”

ΜΑΕΣΤΡΟΣ Ensemple, ρεμπέτικη βραδιά

Θεατρική Παράσταση: “Μερες του ’60″, από τους “Παραβάτες επί σκηνής”


Κυριακή 9 Ιούνη
Εκδήλωση Α:
"Στα γήπεδα η νεολαία αναστενάζει: εξουσία και εμπορευματοποίηση στον αθλητισμό"

Μια συζήτηση γύρω από το ζήτημα του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού, ως μέσο χειραγώγησης και καθήλωσης της νεολαίας. Συζητάμε για έναν αθλητισμό όπου θα είμαστε δημιουργικοί πρωταγωνιστές και όχι θεατές και οπαδικός στρατός των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Το οπαδικό κίνημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τον φασισμό και την αποχαύνωση.

ομιλητές
Δ. Ελευθεράτος,

δημοσιογράφος- συγγραφέας
Σ. Κωφίδης,

προπονητής, μέλος της κίνησης “Hasta La Victoria Siempre”

συντονίζει ο δημοσιογράφος
Χρ. Παυλίδης


Εκδήλωση Β:
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- Συζήτηση για την ΑΝΕΡΓΙΑ:
"η οργάνωση των ανέργων & των επισφαλώς
εργαζομένων αναγκαία πλευρά του νέου εργατικού κινήματος"


Συζήτηση γύρω από το θεμελιώδες ζήτημα της ανεργίας, ως βασικό στοιχείο του επιβίωσης του συστήματος. Παρουσίαση του "Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων" και των ευρύτερων πρωτοβουλίων που θα οργανώσουν τους άνεργους μαζί με όλους τους εργαζόμενους για αξιοπρεπείς δουλειες για όλους.


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
σκηνή Α:

ΠΛΕΙΑΔΕΣ
ENCARDIA
ΧΑΪΝΗΔΕΣ

σκηνή Β:

INFLUENZA
XATZIFRAGETA
ολες οι πολιτικές εκδηλώσεις αρχίζουν στις 19:00

ώρα έναρξης των συναυλιών: 22:00,

γραμμες ΟΑΣΘ 27, 56

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης στην είσοδο: 5 euro
τριήμερο κουπόνι: 12 euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.