Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Η κυβέρνηση διαλύει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες»

Ερώτηση ΚΚΕ
"Μετά από ένα ισοπεδωτικό νόμο για τα ναρκωτικά που προωθεί τη ναρκωκουλτούρα, τη συντήρηση, την καταστολή και την εκμετάλλευση των εξαρτημένων και των οικογενειών τους από τους ιδιώτες, μετά τον οικονομικό στραγγαλισμό των στεγνών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες.

Μετά την ΕΡΤ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία, νοσοκομεία και θεραπευτικές κοινότητες και να τις συγχωνεύσει με τα προγράμματα μεθαδόνης. Την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και το φαινόμενο της εξάρτησης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η κυβέρνηση θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες το δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία.

Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για καταργήσεις δομών, συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, που, εκτός των άλλων, προετοιμάζουν το έδαφος και για νέες απολύσεις εργαζομένων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ;
Θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, μέσω της συγχώνευσής του με τον ΟΚΑΝΑ, πετώντας και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο;
Γιατί έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν οργανισμό ο οποίος παράγει αποδεδειγμένα εδώ και 30 χρόνια αποτελεσματικό έργο στον τομέα της απεξάρτησης με τεράστια σημασία για το λαό και τη νεολαία;"

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.